Haha, budimo realni ljudi. S80 spada pod višu klasu i konkurent je Audiju A6 koji ga dere (i još BMW 5, E-klasa). Ispod je srednja viša klasa (A4, BMW 3, S60, C-klasa), još ispod srednja (Octavia, Passat), a iznad su ultra visoke (A8, S-klasa, BMW 7). Osim ako nisam pobrkao lončiće.
A6 ima najslabiji dizel od 190 konja. Poanta je da ovakav mlinac nema kaj radit u klasi auta gdje je luksuz veći prioritet od potrošnje. Pa ne gledaš u autu sa početnom cijenom od 50-60+k eura dal troši litru manje ili više. S80 i A6 su auti za duga putovanja i autocestu, za gutanje kilometara. Za to trebaš jači motor. Na S80 idu 245/45/R18 gume... Pa di bi ovaj mlinac to okretao?
Ne bude nažalost Volvo još dugo, jedva preživljavaju sa luksuznijim modelima. Na cesti viđam nove A6 češće nego A4, a S80 noviji od 2011. ne znam dal sam vidio.
Ovo je kao da u GT-R-u nudiš motor od 200 konja i zoveš ga supercarom.
Mislim, metnuo sam to samo da se nasmijem na oglas jer piše "*avion mig*"... I što lik za to traži pare sa kojima se može kupiti D5... A još mu je i hitno. EDIT: I jako čudan odabir opreme. Mlinac od motora, bez xenona ali sa navigacijom i useless ekranima u sjedalima. Zapravo nema niš od opreme osim tih ekrana.