Tema: Automobili
View Single Post
Staro 13.04.2015., 11:44   #14641
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Ma ti veliki auti sa slabim motorima meni osobno nisu neka sreća, a nećeš baš ni ekonomično vozit jer ga moraš više stisnut da ide.

Vozio sam gore navedenu Octaviju koja je i lakši auto od Volva. Nije da se auto ne da vozit, ali ima situacija u kojima skužiš da je totalno underpowered.

Npr. čim je u autu dvoje-troje ljudi pa kreni recimo uzbrdo u Šestinama pa ćeš vidit koliko snage fali
Ili kad moraš natovaren negdje u prometu zaobilazit auto, preticat i sl...

I jači auto se može ekonomično vozit, jednostavno ga ne stišćeš puno, a bolje ide, manje se muči i lakše izvlači zahtjevnije situacije na cesti. Nisam racer, ali sma puno na cesti i uvijek mi je draži imat jači auto ( ne sad muscle car), pa ga lakše vozit nego cijedit dušu slabom motoru.

Naravno da ima i nezahtjevnih vozača, kojima to neće biti bitno jer voze uvijek u istom režimu koji ne opterećuje puno auto.
Da se razumijemo, ja vozim 1.6 tdci sa 109ks u karavanu od 1325 kg, znači nikakav race car i govorim iz prakse. I kad sam natovaren malo mu fali snage na uzbrdicama, jednostavno ga moram više stisnut i žešće vozit u takvim situacijama.

Zadnje izmijenjeno od: Roberto. 13.04.2015. u 11:50.
Roberto je offline   Reply With Quote