View Single Post
Staro 10.04.2015., 02:47   #2763
ssarik
Terror Absolut!
Moj komp

ssarik's Avatar

Datum registracije: May 2014
Mafia je, za mene, najbolja igra svih vremena. Izišla je baš u to vrijeme dok sam lagano ulazio u svijet računala (prije toga sam samo rokao nešto malo po Nintendu) i dugo vremena je bila jedna od samo par igara koje sam stalno igrao (Mafia, RTCW i MOHAA), a pošto sam imao jako loš komp za 2004. godinu (tada mi je stigao taj prvi komp - Athlon na 850Mhz, 256MB SDRAMa i ATi 9200SE) nisu mi ni starije igre radile bajno (Mafia nije radila savršeno ni na low postavkama iako sam je forsirao na Ultra jer mi je bila bitnija grafika - sve preko 15 FPSa mi je bilo igrivo), nisam imao internet jedno duže vrijeme i kad god mi je bilo dosadno igrao bih nešto od navedenog trojca. Fizika vozila i onaj osjećaj ranjivosti dok voziš auto i ako ne počneš kočiti ili skretati na vrijeme ne bude dobro . Napucavanje je bilo teško ali baš zato mi se i sviđalo. Priča je vrhunska, za Oscara. Naracija, radnja, atmosfera, tematika, gameplay, sve je bilo idealno.

Igru sam od početka do kraja prešao cca 5 puta, s tim da sam pojedine misije i preko 20 puta. S forumulama sam se mučio godinu dana i dok sam to prešao sam skakao od sreće. Tu misiju je bilo nemoguće preći s 15FPSa i ja sam se godinu dana ko idiot živcirao oko toga dok nisam jedan dan odma natašte, iz kreveta, sjeo za komp, upalio igru, smanjio detalje na low, smirio se, i prešao utrku isprve, na 1. mjestu. Nikad do tad nisam uspio ni završiti utrku, kamo li završiti je na 1. mjestu. Sjećam se i kako sam u zadnjem krugu 200m prije cilja skoro okrenuo svoju formulu od emocija. Pljusnuo sam se i lagano došao do cilja na 1. mjesto, iako sam se skoro zaje*ao.

Mislim da sam prvi put u životu doživio emocionalni kolaps uz tu igru. Taj kraj i par misija prije kraja. Upravo me flashback udario po potiljku kao ona zadnja čaša viskija prije nego se digneš sa sjedalice da bi otišao urinirati. Strašno nešto, strašna igra strašnih developera. Tko nije probao, i voli old school, obavezno nek odigra Hidden & Dangerous 2, igru od istih developera. Vrhunski nešto. Također prešao par puta.

Što se tiče Mafie II, prešao sam jednom glavnu igru i to je to, nije me se previše dojmilo, ali dati ću joj drugu šansu. Znam da nije dobra kao prvi dio, ali sad imam sve DLCove i nemam što drugo igrati. Sjećam se da sam imao previše toga dok sam je prvi put prelazio pa sam je igrao samo da je pređem i to je to.

Zadnje izmijenjeno od: ssarik. 10.04.2015. u 02:49. Razlog: interpunkcijski znakovi
ssarik je offline   Reply With Quote