Ovih dana se čudne stvari događaju s internetom, bar na optimi. Veza mi puca češće nego ikad.
A i ovaj ruter sta sam dobio "ZTE ZXHN H108L" nije baš stabilan. Primijetio sam da bez obzira kako ja podesio opciju "DNS Relay" on samovoljno mijenja DNS adrese. Ako stavim na "Use auto discovered DNS server only" on prvo nađe default adrese od optime 85.114.32.7 i 85.114.32.8, one koje i pisu na njihovom webu, i nakon nekoliko sati ili mozda dan veza pukne i dns server se promijeni i to na način da je DNS1 neki random IP, trenutno 104.236.121.25 a DNS2 postane 8.8.8.8. A ako pak stavim na Use User discovered DNS server only, da sam upisem, on nakon isto tako nekog vremena promijeni te ip adrese na slican nacin kao i u slucaju prethodne opcije. nebih imao nista protiv da su te DNS adrese provjerene ali one u pravilu imaju znatno visi ping, optima default DNS serveri imaju ping oko 20ms. u konačnici to utječe na brzinu samog surfanja internetom što je logično ako se za sve adrese mora upitati DNS.