Tema: Iskon
View Single Post
Staro 07.04.2015., 17:17   #2340
Jasperx
Registered User

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Ti si u bijeloj zoni i po broju i po adresi?
Da
Citiraj:
Kakvi su ti statsi (iz routera) na ovom broju, baš da vidim?

Citiraj:
A točka 3) ti nije realna. Neće ti "od centrale" netko vući novi kabel. Pročitaj malo što sam sada pisao u temi "kvaliteta parice". Ljudi imaju probleme da ne mogu dobiti dodatnu liniju, stavljaju se PCM-ovi a prije ćeš vidjeti zlatnog jednoroga nego HT da vuče nove kabele. HT to ne radi ni za svoje korisnike. Reći će ti da "nemaš tehničke mogućnosti" kada krenu na terenu obrađivati tvoj zahtjev.
Recimo 900m kabela da netko vuče od centrale? Možda ne može ni bolje od ove parice.
Prije će eventualno od prvog "razvodnog" ormarića povući još jedan kabel do tebe ili na njemu promijeniti trenutnu paricu. No i ostale parice su vrlo vjerojatno iste/slične kao tvoja.
Mislim da nema obližnjih razvodnih ormarića. Centrala je zidana pred valjda 30 godina kad i obližnje kuće i iz nje idu kablovi okolo po banderama i kućama po cijelom naselju par sto metara na sve strane. Probao sam jednom pratit svoju i pogubio se kod 6.-7.og susjeda koliko to ide okolo naokolo. Ma divlji zapad. Ako "nemam tehničkih mogućnosti" onda sam hebo ježa, al kontam vrijedi probati. Pa barem je bakar bagatela jeftin za povuć preko 3 bandere, nije da moraju optiku vuć kroz šahte. Then again, možda sam preoptimističan, ali ne znam kako bi mi drugačije mogli pružiti uslugu ukoliko zatražim novi priključak (ne liniju!) a trenutno na kuću ide samo jedan (opet afaik direktiva od centrale).

A što se PCMova tiče, da nije tužno bilo bi smiješno. Iako kužim da stave PCM kod nebodera/većih zgrada gdje imaš nekolicinu nonića kojima stvarno treba samo telefon. Inače, afaik niti običan adsl ne može raditi preko PCM uređaja.
Jasperx je offline   Reply With Quote