Tema: Iskon
View Single Post
Staro 07.04.2015., 16:40   #2338
Jasperx
Registered User

Datum registracije: Apr 2015
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
"Moguće je uvesti novu, kvalitetniju paricu i staru otkazati?"
Ja se borim protiv vjetrenjača tu na Rastočinama jer ne žele popraviti podzemni kabel a provlačenje novih ti je znanstvena fantastika.
Malo sumnjam, infrastruktura je u nadležnosti HT-a i oni samo tako ne provlače nove kabele. Ne znam tko ti je to rekao. Eventualno ako si u kući pa do tebe ima bolje i bliže parice no čisto sumnjam.
Teta na iskonovoj szk mi je hintala na tu opciju (znam da bi išlo preko HTa). Ukratko postupak bi bio:
1)Zatražiti novu liniju (broj telefona) i 20mbit kod iskona
2)Iskon šalje radni nalog HTu za uvođenje nove parice.
3)HT provjeri ako ima slobodno mjesto na centrali i ako ima povuče novu paricu od centrale do mene
4)Fino im zahvališ i otkažeš stari tel. broj
Vuk sit, ovce na broju.

I da, u kući sam - još mi u dvorištu stoji njihov stup, da ne bi imali reprizu slučaja Kraljić

Citiraj:
Odeš na iskon.hr i po adresi gledaš jesu li ti vdsl paketi dostupni.
I paketi od 20+mbps idu preko vdsl-a, ne adsl-a.
20mbit u bijeloj zoni ide preko adsl-a (ako parica podržava). 24mbit je nekakav maximum za adsl2+ (4 za iptv tak da ti ostane 20 za dl). Problem je udaljenost od centrale i/ili HTove žice stare 30 godina (a koje su naši nonići financirali).

20/30/50 u narančastoj je vdsl preko izdvojenog pristupa lokalnoj pelji (tj. njihovih vdslamova u centrali).
Recimo meni je za trenutni telefonski broj (u bijeloj zoni) ponudjeno samo 4/10, dok mi je 20 zasivljeno zbog loše parice (imaju u bazi podatke o max. propusnosti). Ako pretražujem po adresi, nudi mi se 20mbit opcija.

Vdsl mi još nije dostupan ali bude skoro, ako ne preko Iskona onda preko HT bitstreama. Samo moram zice mijenjat kako god okreneš inače nebum imao preko 20/30.
Jasperx je offline   Reply With Quote