Tema: Iskon
View Single Post
Staro 04.04.2015., 13:51   #2292
toshiro
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Ag008 Pregled postova
Iskon je uvijek bio poseban oko zaključavanja routera. Prate sigurno temu.
Ja odgovorim ako se čovjek lijepo predstavi i pita.
Na primjer, kod T-comovog SX763 mogao si se spojiti na SSH, mijenjati sve i svašta, staviti upgrade fw-a, doći do configa i slično.
No Iskon sve živo i neživo sakrije na svim svojim routerima, onemogući- čemu, kome?
Došao sam i do Iskonovih podataka ali malo teže i ne preko SSH-a već kroz sučelje.
Što im to toliko smeta?
Admina su djelom popravili na najnovijem fw-u i sada ga mogu imati samo oni koji su ga imali i na starom fw-u a nemoguće ga je na lak način više dodati/dobiti.

A Terrakom je jedini uz Iskon koji to radi, a tamo su išli i korak dalje pa tamo ni nema web sučelja, ako želiš uključiti wi-fi ili promijeniti lozinku moraš ih nazvati a rade samo radnim danom do 20h.
Istina, Iskon ima najbolje cijene ali ne vidim smisao da nam idu sve živo skresati.

Ako prate temu neka ovo poprave na FW0324:
-da se vrati ispravan log
-da se nakon određenog vremena DL ne ograniči na 10mbps na LAN portu pa se mora mijenjati port da se dobije natrag 20mbps
-da ne svijetli lampica Tel2 iako je spojen samo Tel1
-da po početnoj postavci isključi WPS (lako ga kasnije uključiti)

Ja sam stavio na channel wi-fija pod automatic.
I sad, ne znam je li ovo greška ili on stavlja random podatke no kada idem skenirati ostatak mreže dobivam kontradiktorne podatke kod svakog mjerenja (upravo, razmak od 1min);

3 mjerenje: http://i.imgur.com/wiBACqy.png
4. mjerenje: http://i.imgur.com/Ta342qM.png

Imam osjećaj da to radi po principu channel[i]= rand()%100 +1;
Kako sam ja spojen isključivo preko WIFI, par dana sam pratio chanel noise i našao na kojem je kanalu najmanji noise i onda ga lock-ao na taj kanal.

Inače još nisam dobio zadnji firmware (0324). Sa ovim sadašnjim firmaware-om koji imam se prestao router sam restartati ( onako odoka svaka 3-4 dana). Sa ovim sadašnjim u zadnja 2-3 tjedan se isto toliko puta zablesirao i izgubio Internet konekciju.

Download/upload nije nikada padao sa maximuma.

U principu ništa što mi nešto posebno smetalo. Razlika od onog što sam prije imao preko Optime dan i noć.
Od kada sam prešao na Iskon nisam morao niti jednom pustiti komp upaljen preko noći da bi nešto skinuo. Prošli mjesec cca 400 GB.

Zadnje izmijenjeno od: toshiro. 04.04.2015. u 14:01.
toshiro je offline   Reply With Quote