Citiraj:
Autor Ag008
Iskon je uvijek bio poseban oko zaključavanja routera. Prate sigurno temu.
Ja odgovorim ako se čovjek lijepo predstavi i pita.
Na primjer, kod T-comovog SX763 mogao si se spojiti na SSH, mijenjati sve i svašta, staviti upgrade fw-a, doći do configa i slično.
No Iskon sve živo i neživo sakrije na svim svojim routerima, onemogući- čemu, kome?
Došao sam i do Iskonovih podataka ali malo teže i ne preko SSH-a već kroz sučelje.
Što im to toliko smeta?
Admina su djelom popravili na najnovijem fw-u i sada ga mogu imati samo oni koji su ga imali i na starom fw-u a nemoguće ga je na lak način više dodati/dobiti.
A Terrakom je jedini uz Iskon koji to radi, a tamo su išli i korak dalje pa tamo ni nema web sučelja, ako želiš uključiti wi-fi ili promijeniti lozinku moraš ih nazvati a rade samo radnim danom do 20h.
Istina, Iskon ima najbolje cijene ali ne vidim smisao da nam idu sve živo skresati.
|
E bravo, Terrakom. Kad sam to čuo da moraš zvati njih radi promjene šifre sam bio u nevjerici.
Ako mi netko hoće objasniti na koji način da dobijem admin ulaz bit ću mu zahvalan, ako ne kaj da vam radim. Mada pitanje je da li će mi to pomoći tj. koji je firmware gore.
Citiraj:
Autor hrvatska1991
Jucer stigao ruter,fino sve spojio i sad samo cekam ukljucenje vdsl-a.
|
Znaš da će to biti tek u utorak?
Citiraj:
Autor Froxie24
Pa bilo bi i dobro da prate, to im je kao neki feedback.
Ne mora sad značiti nužno da su stavili špijuna koji će otkrivati načine kako da nas zajebu.
Ovako mogu više saznati o problemima i sl. recimo kao što je bilo sa ne prikazivanjem statusa linije kod pretprošle verzije fw-a, i koliko je brzo došao drugi fw sa popravljenim prikazom. A recimo kod drugih ISP-a ili ne bi dobili nikako novi fw ili bi stavili jedan sa bugovima i to je to za svagda.
|
Bilo bi dobro da koriste taj feedback, ali sumnjam. Pa daj pogledaj Facebook stranicu, okreni par foruma i preko 90% se ljudi žale, a pomaka nema.
Meni je nebulozno kad se ljudi, koji žive na Trešnjevci (kvart gdje im je sjedište firme), žale kako čekaju po 3-4 tjedna da im promjene paket pa to rade sa Oversees i onda čekaju od te firme da im javi kako su dostavili paket i tek tada ti uključe novi paket.