Tema: Automobili
View Single Post
Staro 03.04.2015., 21:38   #14537
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Veki-os Pregled postova
Imam pitanje u vezi tehničkog i registracije.
Tehnički pregled mi je 07.04.2015 ali auto je na popravku i neče biti gotov do tog datuma ali če biti gotov do 10.04.
Tražio sam na netu i neki kažu da se može voziti još 15 dana poslje tehničkog bez da te kazni policija a neki da moraš odjaviti auto čim istekne registracija i voziti ga na tehnički šlep službom?

Ako produžim osiguranje 7.4.2015 i registriram auto 10.04 onda ču svake godine morati osigurati auto 3 dana prije tehničkog ili se mogu nekako uskladiti datumi?

Našao sam puno različitih informacija na netu tako da više ne znam što je točno a ovdje ima ljudi iz osiguranja i policije pa se nadam točnom odgovoru.
Ne da mi se ostatkom ekipe raspravljat jer ima puno i gluposti napisanih a ima i točnih stvari.
Uglavnom, ovako ti stvari stoje -

Registracija vozila, dakle i tehnički i osiguranje, traju GODINU DANA, do točnog datuma isteka navedenog na prometnoj dozvoli, do 24h tog dana, dakle cijeli taj dan ti vrijedi rega.
Auto NE SMIJEŠ voziti ni minute nakon isteka rege, dakle ako ti je 7.4. istek, 8.4. u 00:01 si u prekršaju, a bolje da ti ne kažem kolika je ukupna kazna
Rok od 15 dana koji spominješ je rok u kojem si obvezan odjaviti automobil ako ga ne misliš registrirati dalje, ponavljam voziti ga u tih 15 dana NE SMIJEŠ.
Produži osiguranje bilo kad do 7.og, tak ti svejedno, veže se datumski na istek, a na tehnički odi kad stigneš, ali najpametnije ti je da netko sa uredno reganim autom ide ispred tebe od majstora do tehničkog, svaki razuman policajac ti neće pravit probleme kad vidi otkud ideš i kamo ideš i da imaš novu policu ao u autu. Ako se ti misliš vozati nakon isteka rege bilo kuda osim na relaciji majstor-stp, bolje da ne komentiram....
Vidim da te pate i datumi, ovako - ako ti odeš na tehnički 10.4. a istek rege ti je 7.4., tebi će datum dolaska u prometnoj biti uveden 10.4. a istek će ti opet biti 7.4. godinu dana kasnije. (to se može izbjeći ali neću te dodatno zbunjivati vidim da ti iovak ništa u vezi rege nije bistro).

Neće te rušit za branik krive boje ako je branik kompletan i neoštećen, ali morao bi u toj varijanti raditi dopunu tj napomenu u prometnoj da se mijenja boja vozila u višebojan te isto to mora biti i na polici osiguranja. Dakle, bolje ne ići tako.

Btw, ako padneš na tehničkom, npr dan prije isteka rege, plaćaš pad i imaš 10 dana fore da dovedeš automobil u ispravno stanje i u tih 10 dana (dok god si unutar 15 dana od isteka rege, zbog propisa o odjavi) smiješ se koristiti automobilom u prometu. Paradoksalno, al takav je zakon, mada se to direktno kosi sa zospc i člankom o upravljanju tehnički neispravnim automobilom, nikad mi taj dio priče neće biti jasan, a radim svaki dan s autima i stpima....