View Single Post
Staro 03.04.2015., 20:45   #3919
lino
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Mar 2015
Pozdrav svima,

Prije nego sto se upustim u trosenje novca da vas pitam par pitanja o konfiguraciji. Nisam bas neki strucnjak pa ako moze koji savjet bio bih zahvalan.

Najveci problem je sporost i vjerojatno starost samog compa (oko 5 godina vec ima, ako ne i vise), em se windowsi sporo dizu em imam osjecaj da je sve presporo jednom kad udem u windowse. Pregrijavanje CPU-a je takoder jedan od problema, mijenjam pastu svako pola godine/godinu, ali mislim da je potreban i novi cooler procesora.

Konfiguracija je iduca:

Maticna: Gigabyte EX58-UD3R
CPU: Intel Core i7 920
Memorija: 3x 4GB DDR3
Graficka: AMD Radeon HD 7800 Series
HDD: 2x Samsung HD103UJ ATA, svaki 1TB velicine

Koliko citam, ono sto vjerojatno prvo moram mijenajti jest dodati SSD i na njega prebaciti windowse i program files.

Nadalje, za moju maticnu nasao sam iduce: http://www.cpu-upgrade.com/mb-Gigaby..._1.0_1.1).html - da li to znaci da mogu bez problema nabaviti bolji CPU sa ove liste ili moram paziti na verziju BIOS-a (npr. F2, F8, F10...)? Koji CPU predlazete?

Memoriju sam pred nekoliko nadogradio sa 3x2GB na 3x4GB, ali ne osjecam neku razliku.

Da li bi vi jos nesto dodali za prvu ruku ili je to dosta? Bolji OS ne trebam za sada, ali i to je jedna od opcija.

Hvala!
lino je offline   Reply With Quote