Citiraj:
Autor Dottore
Onda ja neznam voziti svoj krumpirovagen šesticu. Nikada mi nije gasio i snage ima ko u priči. U Prvoj naglo krene zbog okretnog momenta. Ono wooosh efekt
|
Drugačiji omjeri u getrivbi, drugačije složćeno kvačilo, itd...
Ni meni se službeni hyundai dizel trocilindraš nikad nije ugasil, mogu krenut iz treće s njim, ali fućkaš ti to kad mi je foki deset puta bolji auto
Citiraj:
Autor IcyTexx
Tocno ista stvar Laguni... Žal mi je tak vrtit dizele, ali kad jednostavno ne ide. Ispod 3000 nema šaltanja.  Inače mi je gušt mijenjat brzine da padnu okretaji taman pred početak rada turbine pa prolazim kroz svaku brzinu da isponova poteže. 
|
Pa da, tu negdje oko 3k treba šaltat da u slijedećoj brzini dobiš okretaje na negdje 1600 jer se nkod focus tu negdje turbina razigrava. Problem je za one koji poput mene benzince šaltaju po zvuku, ovaj moj dizelaš na 3000 okretaja bruji puno glasniej od benzinca pa ga uviejk imaš želju prije promijeniti.
Tak otprilike i ja šaltam, i kad ga naučiš tak šaltat, nema tog benzinca iste snage koji me ima na cesti
A ako si ga preslabo razvio u prvoj i ideš uzbrdo ili imaš pun auto, neće izgurat u drugoj i morat ćeš ga šaltat natrag i rastegnut. Samo kaj je ta prva užasno kratka i s jačim gasom je za dvije sekunde blizu 4k okretaja
Ti omjeri prve i druge su mi jedine zamjerke tom autu, ali navikneš se na to. Već malo jači fordov 1.8 tdci ima bolje posložene omjere i ma manje izraženu turbo rupu.