Citiraj:
Autor Roberto
ista stvar i focus 1.6 tdci. Jos ak se upali dpf krepa puno.lakse nego benzinac. U drugoj mos krenut samo u idealnim uvjetima
Dosta tesko pogodit gas, premalo krepa, previse, zagusi se i opet krepa. Ali uz malo prakse, naviknes se i skuzis kak. Samo je cudna takva situacija nakon benzinca.
Kratak hod kuplunga, a bome i kratka prva brzina. I onda u drugoj okretaji padnu gadno ako ga u prvoj nisi na 3k razvuko. Ali kad trecu ulovi, dalje je car 
|
Tocno ista stvar Laguni... Žal mi je tak vrtit dizele, ali kad jednostavno ne ide. Ispod 3000 nema šaltanja.

Inače mi je gušt mijenjat brzine da padnu okretaji taman pred početak rada turbine pa prolazim kroz svaku brzinu da isponova poteže.
Citiraj:
Autor Dottore
Onda ja neznam voziti svoj krumpirovagen šesticu. Nikada mi nije gasio i snage ima ko u priči. U Prvoj naglo krene zbog okretnog momenta. Ono wooosh efekt
|
Vozio sam i to i kompletno je drugi osjećaj. Kad sjednem u Passata sa 105HP i 250Nm, imam osjećaj da je jači od Laguninih 150HP i 340Nm. Pomaže mu i kaj je 160 kila lakši. Ko da je netko od inženjera krivo zapisao jačinu motora.

Mislim da su Lagunu fulali i sa motorom i sa omjerima mjenjača... Nikak se ne slažu.