02.04.2015., 14:15
|
|
Premium
Datum registracije: Mar 2007
|
Citiraj:
Autor jopis
Kakve pobogu ima veze jel auto star 25 godina ili fordov poluproizvod star 15 godina sa ekotestom? Norme su tu da se poštuju i auto mora biti ispravan, tj lambda sonda, katalizator, senzori na motoru, ispušni sustav, usis, itd., neovisno jel auto iz 85e, 95e,2005e ili novi -.- Ja ću ti vrlo rado nabrojat sad koliko hoćeš automobila iz ranih i sredine 90ih koji su uvijek imali i koji će bez ikakvih problema imati kudikamo bolje rezultate ekotesta nego fordovi do 2000.e. Svaki dan sam na tehničkom sa cijelim dijapazonom takvih auta 
Mislim wtf, padaju auti stari 5-6 godina na ekotestu jer su neodržavani i jer vlasnici misle da kad se kupi novi auto da se ništa ne treba jedno 2 destljeća kontrolirati ili mijenjati, a kamoli neće ford star 15g, a jasna stvar je da fordovi od 91e do izlaska focusa i pripadajućih motora uz njih imaju gadnih problema sa ekonormama i pouzdanošću.
'Malo' si se pogubio u nekim stvarima, osim u zadnjoj rečenici s kojom se slažem jer je jad i bijeda od države, al ta rečenica opet nema veze s ičim iznad napisanim, a i nije mjesto na forumu za takve stvari.
|
Ok a što sa autima kojima doslovno šiklja crni dim iz auspuha? Ima ih ko šodera na cestama. Zašto netko te stare krame pušta na tehničkom. Ne može me nitko uvjeriti da jedna fiesta btw s katalozatorom ima manji CO2 ispuh od mercedesa starog 30 godina koji vozi na lož ulje ili čega ja znam, iza kojeg btw moraš zatvarati ventilaciju.
Apsulutno sam ZA da norme budu iste za sve i treba paziti na ekologiju ali da budu pravila ista za sve. Tko kaže da jesu, laže, ne zna ili se pravi glup.
|
|
|