Citiraj:
Originally posted by Veki-os
Nije nikakvi bad i meni se malo miče,glavno da on ima dobar kontakt s chipom a sad malo lijevo desno nema veze.
|
aaa, nemozes vjerovati koliko mi je ovo drago cuti
jesi ga mozda probao dotaknuti kada je komp upaljen? meni recimo nije bas hladan. ono, osjeti se da je topal.. vruc prakticki.. al oke, to je zbog toga jer imam crap kuciste. nemozes staviti prescota u 5 godina staro sub midi tower kuciste, no way.
makar mi je sve do trenutka dok mi nije prdnuo ventilator kompjuter bio na pristojnim temperaturama.
sad sam izvadio napajanje van (350W HPU napajanje - 22A na +12V

) i straga stavio jedan ventilator pod kosinu da mi puse drito na stock cooler CPU-a i malo zahvaca NB. setup izgleda presmjesno i apsolutno neprakticno ali funkcionira. temperature su waaay down. dobijem 49 stupnjeva CPU, 33 stupnja SYS i 39 PWM u idle stanju. nakon sat vremena primea temperatura procesora dodje do 60 i tu stane. sto uopce nije lose. sto je najsmjesnije kompjuter tise radi sa tim dodatnim ventilatorom

a znam i zasto. s obzirom da puse poprilicno hladan zrak drito na ventilator CPU-a ovome trebaju puno manje brzine okretanja da ga ohladi i to je to..
no sve ce se to promjeniti u subotu kada mi stigne novo kociste i zalman 9500 za procesor. sutra cu dobiti industrijsku termo sondu za mjerenje temperature pa cu moci tocno izmjeriti koliko mi svaka komponenta generira topline. bas me zanima...
btw, kako si ti svog montirao? imas kukice ili rupice?