View Single Post
Staro 30.03.2015., 16:19   #4971
Ag008
RESPECT MY AUTHORITAH
Moj komp

Ag008's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
Danas sam baš prolazio kraj centrale (vraćao se s groblja) i raspravljao s jednim "tehničarom" HT-a (po govoru bi rekao da je jedan informiraniji).
Uglavnom, malo sam pričao s njime, vdsl se ne uvodi toliko brzo jer nemaju mogućnosti odnosno nije stigao dovoljan broj huawei dslam-a, većinom su korisnici na siemensovom dslam-u koji nemaju mogućnost vdsl-a i treba veliku migraciju napraviti. Tako da se korisnicima još ne pruža masovna mogućnost prelaska budući da i velik broj centrala još nije obuhvaćen vdsl-om.
A tu je i problem što i na ovoj centrali velik broj korisnika nalazi na udaljenosti od +1.5km, samo do nebodera na Rastočinama imaju oko 700m praznog hoda bez korisnika. Problem je što bi onda na nekim mjestima postavljali FTTC odnosno vukli optiku do nekog mjesta, tamo stave ormarić i naprave mini "centralu". Problem je što onda korisnici koji su bili na Iskonu, Optimi i slično sada prelaze na HT-ovu infrastrukturu što u prijevodu znači da u Iskonu to sada znači ne narančasta već bijela zona i više se plaća.

Koliko on zna tek oko 5-6mj. bi trebala ići ponuda korisnicima i lakši prelazak na vdsl.
Sad, koliko mi je točno on govorio, koliko je upoznat pitanje je. Ja ljubezan a on pričljiv.