Tema: Automobili
View Single Post
Staro 29.03.2015., 20:07   #14290
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
Citiraj:
Autor Prki Pregled postova
Ima li tko Renault Megane 2 1.6 16v, da mi kaže koliko stvarno troši takav auto u gradskom režimu.Kontam uzeti jednog pa me zanima, još ako ga tko ima s plinom(jer bi ja ubacio plin) bilo bi odlično da mi kaže koliko tako troši.Te ako ima kakvih poznatih boljki(osim bobine) da mi prijavi.
Ovo su moji podaci za benzin, 1.6 16V sa 82kW (110ks)
.
7.7-9L gradske ovisno kakvu nogu imaš. Nisam najbrži po cesti, ali bome vozim brže od prosjeka općenito. Recimo 10kmh iznad ograničenja, no kočim motorom i slične stvari (recimo da dosta pazim na stiskanje gasa dok ona baš i ne). Mislim da mi je prosječna brzina bila oko 34kmh za tu potrošnju (ajmo reći da možeš uspoređivati sa drugim rezultatima). Ja sam spustio na 7.7L, cura oko 9L vozi isti auto na istoj relaciji. Zimska guma istina, ali ne bih rekao da će ljetna biti išta manje (Firestone WinterHawk 3 vs Michelin Energy Saver plus).

Generalno recimo sa 49L prolazio oko 550-630kmh.

Autoput putna 120kmh ~6.2L, autoput putna 140-150kmh ~7.5L
Računano na točenjima, BC nije odustupao previše, 0.1-0.2
Recimo kad držiš auto između 1800-2400o/min, BC će ti pokazivati ~5.7L/100Kmh

Sa plinom ne znam, jer nisam mislio da ću raditi toliku kilometražu kad sam ga kupovao (oko 18 000km godišnje). Ovako bi ga isplatio nakon 2 godine valjda, ako ne i ranije.