Molim poštovane sudionike ovog foruma da mi pomognu. Konfiguracija je slijedeća:
Asus A7N8X deluxe rev.1.40,
AMD 1700 TB @ 2.0 GHz,
Vga agp Leadtek a400 tdh, geforce 6800, 128ddr,
2x256MB SAMSUNG DDR 2700 RAM,
Tagan 380w napajanje,
40GB WD hard,
SBlive!5.1
DVD /-RW ASUS DRW-1608P.
Win XP sp2.
Problemi:
U subotu sam odlučio zamijeniti napajanje i grafičku sa gore navedenom i tu je došlo do problema. Budući da je prijašnja grafika bila ATI u ''safe modu'' sam maknuo drajvere za ATI i instalirao nVidijine sa cd-a koji sam dobio uz novu grafičku (drajveri su iz 6 mj.2005) i directX 9.0c.
Restartao sam stroj i normalno pokrenuo XP. Zatim sam instalirao igricu sa dvd-a koji sam također dobio sa grafičkom (Prince of Persia Warrior within) i pokrenuo je međutim nakon normalnog početka igranja zvuk je poče o trokirati pa sam odlučio napraviti uninstall. Nakon toga restartao sam Windowse i od tada mi se ne bootaju kako treba (dobijem blue screen ''STOP: c0000221 {Bad Image Checksum}
The image olecli32.dll is possibly corrupt. The header checksum does not match the computed checksum'') i počne beskonačno rebootanje. Probao sam u ''safe modu'' brisati drivere od grafičke ali nije pomoglo. Rezime je da se nakon nekad dva-tri puta a nekad sat-dva vremena sustav uspije podići ali onda može raditi cijeli dan pa se opet sam od sebe sresetira. Već sam lud i ne znam što da radim pa ako ima još neko kakvu ideju?
Testirao sam memoriju i mijenjao slotove i to mi se čini ok!