Citiraj:
Autor Campeonato
Mislim da je ta amd kombinacija cjenovno na pola puta izmedju ulaganja u i5 lga1150 i ne diranja sadasnje konfiguracije. Dok dobitak na preformansama ne bi pratio ulozeno. Ma pucaj odmah na najbolje, sve ili nista, nesto izmedju je najgora opcija.. A ni taj amd ne moze propuhat neku bolju grafu kak bi i5 mogao 
|
Onda ostaje vjerojatno kako je, prvo je dovoljno jak a gradu ću morati uzimat posebno. Ne daju mi se sad pare za novi i5 1150 a i3 kažeš nije nikakav pomak.
Citiraj:
Autor Manuel Calavera
danc00 nije mi jasno - što je sa tom tvojom 6600gt da ne može obavljati funkciju integruše (davanje slike)? Glasna, ne radi dobro (artefakti)?
Ako je sjebana, najviše ti se isplati kupit ovako nešto umjesto mjenjanja cijele platforme radi cpu-a slične snage sa integrušom + matična za isti. Pa ako budeš kupovao i prodavao kasnije gamerske grafičke, uvijek imaš tu u rezervi za sliku i to ti je to.
Ako si baš zapeo za cpu sa integrušom, a i5 4xxx ti je preskup - ako gledaš iz shopova, nameću ti se samo 2 cpua - 7600 ili najjeftinija i3-ica za nekih 150kn više + neka matična za iste (barem 350-400kn).
Prodajom svog cpu-a i mbo + nadoplatom do toga gore bi izgubio puno više od 120kn potrebnih za onu grafu, a nebi imao ništa bitno bolje, ili bolje uopće po pitanju procesorskih perfomansi (osim te integruše). Kužiš računicu? Jel ti tako teško držat negdje tu grafu sa strane ako ti zatreba...
|
E fala ti, sad mi je jasnije. 6600 nema hdmi a k tome je tolko bučna da su to strahi, komp mi je skoro necujan ali ona para uši.
Uzet ću onda tak nekaj pasivnog za prvu silu...
Citiraj:
Autor zormar
Meni nije jasno kaj fali s1155? Jeftinih ploci ima ko blata, povoljnih i5/i7 procesora takodjer i sve fercera.
Koliko bi kostao polovni/novi i5 proc za s1150? Za s1150 se nadje i5-2500 za 800-900 kn+neka ploca za 300 i to je solidan upgrade (s integriranom grafom).
|
Kupujem samo novo, trenutno sam u CH a tu su nešto jeftinije cijene hardvera, pa sam se i zato zaletio da napravim taj upgrade. Nema smisla da sad kupujem stari socket, jel! ?