Citiraj:
Kao prvo MySQL != Oracle
Apsolutno je svejedno na kojoj bazi radiš jer to što je MySQL baza bolja od Accessa (ovo je relativno) ne znači ništa. Ja radim sa relativno velikim brojem mladih "programera" koji su friško došli s FER-a i još nitko nije došao s iole boljim znanjem od osnovnog SQL-a. Pojmovi poput selektivnosti, pristupnog puta, vrste joinova, plana izvršavanja su apsolutna nepoznanica. Poznavanje funkcioniranja b-tree indeksa je rudimentarna a razumijevanje gdje i kada staviti neki index je nepostojeća (podrazumijeva poznavanje onih pojmova). Bazira se na nagađanju.
Za takav nastavni plan, Access je i više nego dovoljan.
|
Ozbiljno???? ja sam mislio da je to ista stvar samo sta je sql besplatan a oracle naplacuje identicnu stvar. Nevirujen da je bas relativno. Pa to osnovno sam i ja naucio na teoriji, al ja nisam vidio od SQL nista vise od selecta kod querrya. Dobro, poanta faksa je da se nauči logika i način razmišljanja, a ne da izađeš i kažeš ja znam radit, al i dalje smatram da bi bilo puno bolje i korisnije da se baze podataka rade u MySQL nego accessu. A access je obavezan, a MySQL je izborni predmet.
Citiraj:
C#? Jadan... Šta bi trebao Javu učiti?
Al usput, da li znaš da je .NET (jedan njegov dio) odnedavno Open Source? Da je kompajler oduvijek bio free. Da MS čak aktivno potpomaže i sudjeluje u projektima poput Monoa koji rade na tome da se .NET podrži na ostalim platformama. I to rade poprilično uspješno. Pogledaj Xamarin.
Btw, jedna od najbolji razvojnih platformi na svijetu (Visual Studio) u svojoj Pro verziji je odnedavno potpuno besplatan za male timove!
Kažeš, učiš C#? Ipak postoji netko s mozgom koji piše nastavne planove...
|
To na C# je bio sakrkazam, samo zato jer se bazira na ms .NET. Malo me nazivciralo bubbino MS je najbolji, nista drugo osim MS nevalja itd. itd. Dobro to da pokusavaju prebacit .NET na druge platforme nisam zna, i to je pohvalno sta se mene tice. Ali za iduce programiranje je u c i c++(doduse ovisno o smijeru). Inace imamo pregrst predmeta i smjerova i jedan od njih je programiranje za Win. Tako da to nije prisilno. A taj ko pravi plan i program je vrhunski profesor(od nedavno na poziciji), i dogodine ce zamjenit Visual Basic sa pytonom. A protiv Visual Studia necu rec nista jer mi je dobar i koristim ga, em za faks em van faksa za neke sitne programcice i u C# kako mi stakod zatriba.