Zahebano je tražiti i slušati savjete s Interneta jer zapravo ne znaš onoga tko ti daje savjet i ne znaš kakvo znanje i iskustvo ima. Vrlo se često desi da netko s vrlo ograničenim znanjem pokušava sebe prikazati kao vrsnim znalcem i uvjeriti te da je baš on u pravu. Nemaš apsolutno na temelju čega prosuditi zna li o čemu priča ili ne. Ali čim argumenti prestanu biti argumenti i počinju biti teorije zavjere, stvari bi trebale postati jasnije.
No dobro..
Samo bih se osvrnuo na ovo jer me profesionalno jako dira pa eto..
Citiraj:
Autor OuttaControl
Kolegije Baze podataka radimo na faksu u MS Accessu a ne u npr MySQL koji je puno puno bolji,zato jer je mikrosoftu placeno samo 17 mil kuna za te licence umisto puno vise sta bi se platilo i mora se radi u mikrosoftovom programu, tako da da, prisiljen sam, a jeli access kvalitetna i bolja baza podataka od oracla?Ne! Prvo programiranje mi je bilo Visual Basic pa sljedi C# itd itd.
|
Kao prvo MySQL != Oracle
Apsolutno je svejedno na kojoj bazi radiš jer to što je MySQL baza bolja od Accessa (ovo je relativno) ne znači ništa. Ja radim sa relativno velikim brojem mladih "programera" koji su friško došli s FER-a i još nitko nije došao s iole boljim znanjem od osnovnog SQL-a. Pojmovi poput selektivnosti, pristupnog puta, vrste joinova, plana izvršavanja su apsolutna nepoznanica. Poznavanje funkcioniranja b-tree indeksa je rudimentarna a razumijevanje gdje i kada staviti neki index je nepostojeća (podrazumijeva poznavanje onih pojmova). Bazira se na nagađanju.
Za takav nastavni plan, Access je i više nego dovoljan.
Citiraj:
Autor OuttaControl
Prvo programiranje mi je bilo Visual Basic pa sljedi C# itd itd.
|
C#? Jadan... Šta bi trebao Javu učiti?
Al usput, da li znaš da je .NET (jedan njegov dio) odnedavno Open Source? Da je kompajler oduvijek bio free. Da MS čak aktivno potpomaže i sudjeluje u projektima poput Monoa koji rade na tome da se .NET podrži na ostalim platformama. I to rade poprilično uspješno. Pogledaj
Xamarin.
Btw, jedna od najbolji razvojnih platformi na svijetu (Visual Studio) u svojoj Pro verziji je odnedavno potpuno besplatan za male timove!
Kažeš, učiš C#? Ipak postoji netko s mozgom koji piše nastavne planove...