da sve mi je to jasno kakav je wep i koliko se lako probijao backtrackom još kad sam ja bio student.
stvar je u tome da roditelji razmišljaju da apartmaniziraju jedan prostor na prvom katu koji već koju godinu stoji neiskorišten pa sam mislio sa ovim postojećim routerom proširit signal glavnom routeru koji je u sobi. taj "pomoćni" router bi stavio u dnevni boravak, a taj prostor je točno ispod dnevnog boravka i signal bi bio dovoljno jak.
tako da bi taj wep bio privremen, 2-3 mjeseca bi trajao i da bi se gosti uglavnom spajali smartphonima. isto tako u bližem okruženju ne postoji nikakav susjed za kojeg mislim da bi imao potrebu probijati taj wep signal. naravno uvik su mogući ekstremi sa jačim antenama koje love i dalje od bližeg okruženja ali kažem, to su ekstremi.
sve u svemu na kraju nije problem potrošit 100-200 kn na neki obični ap, ali eto već kad taj jedan router stoji neiskorišten htio bih se bar malo s njim pozabavit i vidit bi li s njim funkcioniralo.
ništa, pokušat ću nešto preko telneta prateći ove upute pa ako zapnem pitat ću ovdje
http://npr.me.uk/wds.html