Citiraj:
Autor Xizor
Svašta je tu destro napisao...
|
Ne znam referenciraš li se negativno ili pozitivno na moje napisano, samo na dio o akceleraciji unutar OS/SetPointa ili nešto treće.
Napisano na linkovima je detaljiziranje kako windows barata s informacijama koje dobije od miša. Dakle unutar OS-a. Kako o tome nisam išao u detalje, nisam ništa pogrešno rekao. Polling rate ima direktne veze s hardwareom iako se opcija namještava softwareski.
Usporavanje pokazivača uslijed windows opcije "enhance pointer precision" je upravo ono što se objašnjava na linku detaljnije: što sporije pomičeš miša, lakše je pomaknuti pokazivač točno za jedan pixel -> usporavanje pokazivača u odnosu na stvarni pomak. Nadam se da se korištenje drugačijih pojmova može još uvijek zdravim razumom shvatiti kao barem približno jednako.
Citiraj:
Autor Xizor
To each his own, ja cu uvijek govoriti da su za 90% ljudi i 90% upotreba, default mogucnosti podesenja u windozama i previse.
|
Tu si u krivu. Možda nemaš nikakve koristi od povećanja DPI-a ako koristiš prosječni 23" HD monitor, ali postaje jedna od najbtinijih stvari kad počneš koristiti monitore veće dijagonale i rezolucije pri malo ozbiljnijim primjenjama. Da se razumijemo, brzinu pomaka ćeš i dalje moći kontrolirati u windowsima, ali čim ti se pojavi potreba za preciznijim radom mišem tu sve polemike prestaju.
Gameri to isto mogu osjetiti jer je njima npr. pol milimetra desno promašaj. Za nekog tko lupa po play/pause next u WMP, dovoljan je i Logitech RX250.