Citiraj:
Autor Mario92
Studentu skup MS? Postoji DreamSpark i Office 365 Education.
Startupu skup MS? Postoji BizSpark.
ODF support OOB? Office 2013 to ima.
Preporuka za OP-a - ako je u pitanju isključivo kućna i jako jednostavna upotreba onda instaliraj Mint (ili elementary OS jer mi je lijep  ) i LibreOffice gore i to je to.
Za iole ozbiljniji rad mislim da su Windoze bolji odabir.
|
pa gotovo svaka linux distribucija dodje sa svim potrebnim za rad na web stranicma..
za njegove potrebe mu je ako sam dobro shvatio dovoljan čak i samo browser.. jer sve što je potrebno je login na CMS, uređivanje teksta (copy, paste, uz malo tipkanja) , online photoshop i evo može i fotku obraditi.
u biti znam ozbiljne poslovne ljude koji rade većinu takvog "novinarskog" posla na android tabletu koji ima pristup internetu i to je sve.
ali dobro, google docs ili OO kao reader, ako mu treba još i FTP klijent, neki programski tekstualni editor, gimp ili slično za brzu obradu fotografije.. sve može raditi u linuxu bez neke velike potrebe za prethodnim znanjem..
ja stvarno ne znam cega se tu treba bojat? kakvi su to sad imaginarni strahovi?
s obzirom da znam sta je imat firmu, sta je imat web stranicu, i sta su troskovi u malom poslu , eto ja bi stavio ubuntu i znam da nebih imao nikakvih problema s mojom webstranicom , izradom iste, ili održavanjem, i definitivno bi si na taj nacin ustedio.
iako nisam siguran cemu potreba za tim uredom , jer taj posao se moze raditi od doma , ali dobro..