View Single Post
Staro 17.03.2015., 12:39   #43
Eladio
..starija garda
Moj komp

Eladio's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Citiraj:
Autor Mario92 Pregled postova
Studentu skup MS? Postoji DreamSpark i Office 365 Education.
Startupu skup MS? Postoji BizSpark.
ODF support OOB? Office 2013 to ima.

Preporuka za OP-a - ako je u pitanju isključivo kućna i jako jednostavna upotreba onda instaliraj Mint (ili elementary OS jer mi je lijep ) i LibreOffice gore i to je to.

Za iole ozbiljniji rad mislim da su Windoze bolji odabir.

pa gotovo svaka linux distribucija dodje sa svim potrebnim za rad na web stranicma..

za njegove potrebe mu je ako sam dobro shvatio dovoljan čak i samo browser.. jer sve što je potrebno je login na CMS, uređivanje teksta (copy, paste, uz malo tipkanja) , online photoshop i evo može i fotku obraditi.

u biti znam ozbiljne poslovne ljude koji rade većinu takvog "novinarskog" posla na android tabletu koji ima pristup internetu i to je sve.

ali dobro, google docs ili OO kao reader, ako mu treba još i FTP klijent, neki programski tekstualni editor, gimp ili slično za brzu obradu fotografije.. sve može raditi u linuxu bez neke velike potrebe za prethodnim znanjem..

ja stvarno ne znam cega se tu treba bojat? kakvi su to sad imaginarni strahovi?

s obzirom da znam sta je imat firmu, sta je imat web stranicu, i sta su troskovi u malom poslu , eto ja bi stavio ubuntu i znam da nebih imao nikakvih problema s mojom webstranicom , izradom iste, ili održavanjem, i definitivno bi si na taj nacin ustedio.

iako nisam siguran cemu potreba za tim uredom , jer taj posao se moze raditi od doma , ali dobro..

MojSkuter
---------------------------------PEACE
Eladio je offline