View Single Post
Staro 16.03.2015., 19:51   #30
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor HumWeed Pregled postova
cek cek
ajmo se vratit na prvi post

sta koci njega da stavi linuxe a unutar njih vmware 7.1 za linux
za te nekompatibilnosti office dokumenata i neznam cega sve ne, nek šišne XP u taj VM
a nek primarno koristi linuxe

cak i da ima legalnu radnju sto nisam procitao (mozda je napisano dolje no neda mi se trazit)
opet barem nebi nitko trebao ceprkati po linuxu posto je free... a lako sakrijes taj vmware :P
Daleko od toga da se ne moze.

Ali stvar je bitno jednostavnija. Ako si kucni korisnik, ionako nikoga nije briga jel imas racun za Ofis i Vindaće kad ionako vrtis igre s akcija na Steamu.

Ako si s druge strane poslovni korisnik, ocekuje se da ces racunalom, kao glavnim ili pomocnim alatom, zaradjivati novac, pa nemas vremena za gubljenje. Treba ti 3.000 kn da kupis dozivotne licence za Windowse i Office. O cemu mi pricamo onda, radi se o zanemarimov novcu uzevsi u obzir da:

a) mozes otvoriti svaki dokument bez previse brige i pameti
b) ne moras raditi ovo sto si ti predlozio gore

Citiraj:
Autor Mikeyy Pregled postova
Naravno Bubba, svi su mutavi samo ti popio pamet svijeta. Čini mi se da ovdje tebe žulja nešto drugo.
Nemam potrebe uvjeravati tebe u ispravnost, rad i isplativost istoga.
Tko bude htio izračunat će si i testirati isto.
Joj super ste mi vi likovi, mislim da ti je bio brat ili rodjak ivo_k(reten) ovdje prije izvjesnog vremena kada nas je, bas poput tebe (samo na drugu temu), uvjeravao kako su Google Docsi apsolutno kompetitivni Office paketu te stovise cak i bolji, pa je srackao identicno poput tebe o mega projektima i giga firmama i ozbiljnim korisnicima i ostalim velikim rijecima sto obrt za prodaju zjaka i gubljene vremena u kojemu si instalirao dva OpenOfisa definitivno nije, i naravno, za kraj, ponovno isto kao i ti, kada je suocen s ocitim argumentima (tipa - apsolutno jebeno nista pod milim Bogom ne radi kako spada, otvori pa vidi), jednako maestralno konstatirao kako si Bil Gejc i ja medjusobno pusimo pod stolom dok onaj kojem je puseno u tom trenu advokatira M$ po PcEkspert forumu.

Ne vidim koliko tesko moze biti pojmiti skrinšot u kojem je otvoren dokument u Wordu i prikazuje se ispravno naspram dokumenta u OO/LO koji se NE prikazuje ispravno. O Excelu da ne pricam.

I na kraju, čik pogodi, s OO/OL ne mogu koristiti COM/OLE (ActiveX), sto ce reci da takodjer ne mogu niti iskreirati gotovi Word/Excel dokument direktno iz svoje aplikacije. Pa samim time, niti mogu ponuditi trivijalan rad korisnicima bez Office paketa. Zato ljudi vole Office. Jer radi. To sto kosta nekakve sitne novce je irelevantno naspram cinjenice da radi. Sto vi dokoni hakeri koji forsirate ocigledno losa polurjesenja nikako da shvatite. I onda pocinju teorije zavjere, jel, "mene zulja nesto drugo"...

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline