View Single Post
Staro 16.03.2015., 15:54   #24
coconut
Premium
Moj komp

coconut's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
I Windowsi i Linux imaju svojih prednosti i mana. Za poslovno okruženje, svakako bih preporučio windowse (btw, licence za W8 možete naći dosta povoljno po ebayu, web stranicama tipa g2play i drugim mjestima). Za povremeno korištenje i drugi nezahtjevan rad, Linux je dobar izbor.
Što se tiče OO, mene živcira užasno dugačko bootanje (u odnosu na Office) što je i logički obzirom da je Office više integriran u sam OS. Nije idealan, ali za svoju cijenu je vrlo dobar. Evo, ova mašina s koje pišem mi je kancelarijska mašina i na njoj koristim isključivo besplatne programe (osim OS-a) i sve radi. Slažem se da je sve zericu sporije i sa manje mogućnosti nego da su u pitanju plaćeni programi, ali meni je dovoljno.
Recimo da me više 'ubija' neoptimizirani XP nego ti programi i zato planiram upgrade na W7 čime će mi besplatno postati dostupan i W10 kad izađe. Probao sam već W10 na njoj (Q6600, 4Gb DDR2, Gigabyte P35,...) i sve leti.