View Single Post
Staro 16.03.2015., 09:58   #14
Mikeyy
Premium

Datum registracije: May 2006
Ne znam za linux pošto ne koristim, ali vidim puno serendanja oko OpenOffice bez potrebe.
Koristimo LibreOffice u firmi, na cca 400 računala, svakodnevni korisnici, doduše jednostavne potrebe, i nema bitnih problema. Sve je na windowsima, tako da tu nije bilo nekih problema.

Izgled je sličan MS Office 2003, minimalno učenja je bilo potrebno, za razliku od MS 2007+ gdje trebaš mjesece potrošit samo da se naučiš gdje šta stoji.
Oko problema sa kompatibilnosti, Bubba definitivno pretjeruje i trola. Ne mogu reći da nema, jer mora biti kada koristi format datoteke koji nije njegov, ali da je nešto bitno, nije. Naravno, ovo se odnosi na ono što je meni i ljudima oko mene potrebno. Možda za nečiji drugi posao ništa nevalja.
Mi još uvijek imam 3 MS office instalacije u firmi, zbog specifičnih potreba na tim računalima, ali to je to.

U drugu ruku, jeste probali razmjenjivati datoteke između Office 2007 i/ili 2010/2013? Javite kako je prošlo. Ili između MAC MS Office i Win MS Office?
MS mijenja format između svakog izdanja, i njegov software nemože ispravno pročitati svoje datoteke...

Što se općenito informatičkog odgoja tiče, mora se u školama početi koristiti drugi software osim MS ukoliko se želi nešto ozbiljno napraviti. Ovako smo svi odgojeni na windowsima i MS Office, navikli smo se na njih, a znamo da je najteže/najskuplje izmjeniti naviku.

Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Negdje sam pročitao da je u Njemačkoj cijela uprava jednog grada prešla na Linux i uštedila masu miliona
I taman tražim da zaljepim link i naletim na ovo:

Pušiona sa Linuxom i povratak na Windowse...

I relativno loš prijevod naših "novinara" toga istog članka:

http://www.tportal.hr/gadgeterija/te...-Windowse.html
Što se ovoga tiče, trebaš ući u dubinu priče.
Došao novi gradonačelnik na vlast, "slučajno" MS ponudio premjestiti europsko MS središte u Munich (porezi idu gradu) ukoliko se grad vrati na win. Inače, Munich je najveći trn u oku MS-u baš zato što su uspješno prešli na linux pa ih svi uzimaju kao referencu.
Isto tako svi su objavili tu priču gdje gradonačelnik serenda, nitko nije objavio odgovor na priču, da nema ukidanja linuxa jer nitko o tome nije niti pričao (skupština) u gradu nego ovaj izletio samo u javnost.

Zadnje izmijenjeno od: Mikeyy. 16.03.2015. u 10:08.
Mikeyy je offline