View Single Post
Staro 16.03.2015., 09:19   #13
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
znam da imam, i koristim, u biti cak sam prisiljen
Prisiljen? Mislis, kao, opa ISIL style, prijete ti da ce te zapaliti zivog dok ce te Đihad Bill obezglaviti kopijom DVD-a Windowsa 10?

Citiraj:
ja nisam nigdi procita da se radi o firmi obrtu il necemu a pitanje je bilo za prosjecnog korisnika racunala, ne za firmu/obrt
Mislim da je bilo ocito, sto je i OP potvrdio, nekako sumnjam da postoji kucanstvo s 5 laptopa koje cezne za originalnim MS proizvodima.

Citiraj:
Ja sam ga koristio za citanje e-knjiga, skripti itd, i nisam bas primjetio neke probleme da je tekst nečitljiv.
Nazalost, tekst je samo dio onoga sto PDF podrzava. Problem nastaje kada naletis na kakav PDF exportan iz necega tipa AutoCad ili bilo koja ozbiljnija DTP priprema.

Citiraj:
Ali van problema sa kompatibilnosti sa MS formatom, OpenOffice je jedan jako dobar komad softwarea, i da Word radi nativno sa ODF(a ne radi jer mikrosoft ima monopol i voli pare), bio bi ozbiljna prijetnja wordu
Microsoft ima proizvod, koji radi, i to dobro.

Dakle, sve sto OpenOffice nema.

Citiraj:
Meni bas ovakav stav ljudi ide na zivce i forsiranje placenog i mikrosoftovog softwarea, koji je najbolji, ali je najbolji zato jer imaju monopol i trikove(forsiranje svog zatvorenog formata), a ne zbog same kvalitete proizvoda. A izolirano od MSa gledajući sa besplatnim alatima se može isto radit vrlo kvalitetno
Ja ne znam kakve ti traume imas od Microsofta (ili bilo kojeg drugog proizvodjaca), ali radi se jednostavno o cinjenici da ako ti racunalo treba za rad, onda ces koristiti placeni softver, jer je praksa pokazala kako radi neusporedivo bolje i ucinkovitije nego alternative.

Red Hat i Canonical ti ne idu na zivce i nemas traume od njih, BTW?

Citiraj:
Autor Sam Fischer Pregled postova
Negdje sam pročitao da je u Njemačkoj cijela uprava jednog grada prešla na Linux i uštedila masu miliona
I taman tražim da zaljepim link i naletim na ovo:
Ne moras biti previse pametan da zakljucis kako TCO u takvom slucaju dugorocno ne moze biti na strani nekakvog FLOSS-a.

Tako ce vjerojatno i ostati, jer u Linux desktop svijetu do dana danasnjeg jebe lud zbunjenog.

Citiraj:
Autor k1ter Pregled postova
Nekak mi se sve čini da su onda opet Windowsi + Office najbezbolnija stvar.
Tako ti nekako ispadne na kraju.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline