Citiraj:
Autor OuttaControl
znam da imam, i koristim, u biti cak sam prisiljen
|
Prisiljen? Mislis, kao, opa ISIL style, prijete ti da ce te zapaliti zivog dok ce te Đihad Bill obezglaviti kopijom DVD-a Windowsa 10?
Citiraj:
ja nisam nigdi procita da se radi o firmi obrtu il necemu a pitanje je bilo za prosjecnog korisnika racunala, ne za firmu/obrt
|
Mislim da je bilo ocito, sto je i OP potvrdio, nekako sumnjam da postoji kucanstvo s 5 laptopa koje cezne za originalnim MS proizvodima.
Citiraj:
Ja sam ga koristio za citanje e-knjiga, skripti itd, i nisam bas primjetio neke probleme da je tekst nečitljiv.
|
Nazalost, tekst je samo dio onoga sto PDF podrzava. Problem nastaje kada naletis na kakav PDF exportan iz necega tipa AutoCad ili bilo koja ozbiljnija DTP priprema.
Citiraj:
Ali van problema sa kompatibilnosti sa MS formatom, OpenOffice je jedan jako dobar komad softwarea, i da Word radi nativno sa ODF(a ne radi jer mikrosoft ima monopol i voli pare), bio bi ozbiljna prijetnja wordu
|
Microsoft ima proizvod, koji radi, i to dobro.
Dakle, sve sto OpenOffice nema.
Citiraj:
Meni bas ovakav stav ljudi ide na zivce i forsiranje placenog i mikrosoftovog softwarea, koji je najbolji, ali je najbolji zato jer imaju monopol i trikove(forsiranje svog zatvorenog formata), a ne zbog same kvalitete proizvoda. A izolirano od MSa gledajući sa besplatnim alatima se može isto radit vrlo kvalitetno
|
Ja ne znam kakve ti traume imas od Microsofta (ili bilo kojeg drugog proizvodjaca), ali radi se jednostavno o cinjenici da ako ti racunalo treba za rad, onda ces koristiti placeni softver, jer je praksa pokazala kako radi neusporedivo bolje i ucinkovitije nego alternative.
Red Hat i Canonical ti ne idu na zivce i nemas traume od njih, BTW?
Citiraj:
Autor Sam Fischer
Negdje sam pročitao da je u Njemačkoj cijela uprava jednog grada prešla na Linux i uštedila masu miliona 
I taman tražim da zaljepim link i naletim na ovo:
|
Ne moras biti previse pametan da zakljucis kako TCO u takvom slucaju dugorocno ne moze biti na strani nekakvog FLOSS-a.
Tako ce vjerojatno i ostati, jer u Linux desktop svijetu do dana danasnjeg jebe lud zbunjenog.
Citiraj:
Autor k1ter
Nekak mi se sve čini da su onda opet Windowsi + Office najbezbolnija stvar.
|
Tako ti nekako ispadne na kraju.