View Single Post
Staro 16.03.2015., 00:27   #9
tomek@vz
Premium
Moj komp

tomek@vz's Avatar

Datum registracije: May 2006
Hm...ovak...NE...al ozbiljno - NE. Zašto?

1. Ljudi ne žele učiti nešto novo - moraš potrošit vrijeme na edukaciju što - ukoliko dosad nisu radili u ovim aplikacijama je jaaaako mukotrpan i dugotrajan proces...a kažu da je vrijeme novac jel
2. Ako nisi nikad tako Linux a želiš upogoniti na više računala - Bog ti pomogao - vidiš nekad davno kad nije bilo systemd i sličnih sranja Linux je bio jednostavan i loše dokumentiran - al si mogo nešto napraviti...danas je sve kompliciraniji - i dalje loše dokumentiran i...kužiš spiku jel? Previše experimentiraju i previše je ekipe koja izmišlja toplu vodu umjesto da fixa bugove.

Vjeruj mi - probao - odustao jer skužih da je jeftnije jednostavno da ljudi plate licence i koriste Windoze + MS Office (kompatibilnost kod ovog potonjeg je hebena stavka bez koje se u uredskom okruženju te u poslovanju sa drugim tvrtkama/klijentima jednostavno nemože).

Rezime: Za mene je Linux OK. Za moju tetku koja samo surfa netom i klikće na Chrome - prolazi...ali poslovno okruženje (tvoj slučaj)...samo ako plaćaš nekome podršku (puno skuplje od licenci Win+MS Office za ta tri kompa).

P.S.- @OuttaControl - i za studenta koji se kuži je ok - al ponavljam - aplikacija u poslovnom okruženju pogotovo kod nas u HR je jednostavno trošenje vremena za shvaćanje što sam upravo napisao.
tomek@vz je offline