View Single Post
Staro 15.03.2015., 23:15   #6
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor OuttaControl Pregled postova
ammm? jesu?
Naravno da jesu. Treba li ti racunalo za rad? Ako da, onda ocito uprihodjujes nekakav novac. Ako ti ne treba, imas mobitel (koji moze ici na Face i citati PDF-ove), ili kupi Plejstejsun za Quake 3.

Citiraj:
700 kn najjeftiniji windows jos i moze proc al 2000 kn office. To je 2700 kn. ne znam za tebe al meni je to ko studentu puno, ali vjerojatno je i puno osobi koja radi u konzuma za 3000 kn misecno, i jos kad se uzme u obzir da postoje odlicne besplatne alternative ko sta su open i libre.... ja mislin da je office ipak precjenjen malo.
Ako si student, imas razne MSDN AA opcije za Microsoftov softver.

Ne znam kakve veze ima osoba iz Konzuma sa cijelom pricom.

Citiraj:
Sve to sta si nabroja moze bez problema raditi na linuxu. Moze bit nekih malih nekompatibilnosti sa wordowim tekstovima, ali samo ako se koriste napredni stilovi i gluposti, al ce se sve 99% vrimena pravilno prikazat.
Ako je "99% vremena" prazan Word dokument, onda se slazemo.

Sve ostalo je notorna laz.

Stvar je vrlo jednostavna - ako se ne radi o poduzecu, moze se koristiti neka od iteracija Office 365 koji u Home verziji kosta smijesne novce a nudi operativnost za 5 korisnika.

Ako se radi o poduzecu, onda je osnovni cilj istog uprihoditi novac, pa valjda postoji racunica za relativno malu vrijednost licenci u pitanju naspram svih pitfallova implementacije Linuxa na desktop u takvom okruzenju.

Citiraj:
PDF radi vrhunski
To je i cilj prvog slova u skracenici "PDF", ali opet imas slucajeva kada neki ozbiljniji PDF-ovi s anotacijama, komentarima, formama i zezanjima (sto, doduse, nekada nije po ISO 32000-1 standardu, ali jebat ga, koristi se) ne rade kako spada ili rade jako sporo.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline