Citiraj:
Autor OuttaControl
ammm? jesu?
|
Naravno da jesu. Treba li ti racunalo za rad? Ako da, onda ocito uprihodjujes nekakav novac. Ako ti ne treba, imas mobitel (koji moze ici na Face i citati PDF-ove), ili kupi Plejstejsun za Quake 3.
Citiraj:
700 kn najjeftiniji windows jos i moze proc al 2000 kn office. To je 2700 kn. ne znam za tebe al meni je to ko studentu puno, ali vjerojatno je i puno osobi koja radi u konzuma za 3000 kn misecno, i jos kad se uzme u obzir da postoje odlicne besplatne alternative ko sta su open i libre.... ja mislin da je office ipak precjenjen malo.
|
Ako si student, imas razne MSDN AA opcije za Microsoftov softver.
Ne znam kakve veze ima osoba iz Konzuma sa cijelom pricom.
Citiraj:
Sve to sta si nabroja moze bez problema raditi na linuxu. Moze bit nekih malih nekompatibilnosti sa wordowim tekstovima, ali samo ako se koriste napredni stilovi i gluposti, al ce se sve 99% vrimena pravilno prikazat.
|
Ako je "99% vremena" prazan Word dokument, onda se slazemo.
Sve ostalo je notorna laz.
Stvar je vrlo jednostavna - ako se ne radi o poduzecu, moze se koristiti neka od iteracija Office 365 koji u Home verziji kosta smijesne novce a nudi operativnost za 5 korisnika.
Ako se radi o poduzecu, onda je osnovni cilj istog uprihoditi novac, pa valjda postoji racunica za relativno malu vrijednost licenci u pitanju naspram svih pitfallova implementacije Linuxa na desktop u takvom okruzenju.
To je i cilj prvog slova u skracenici "PDF", ali opet imas slucajeva kada neki ozbiljniji PDF-ovi s anotacijama, komentarima, formama i zezanjima (sto, doduse, nekada nije po ISO 32000-1 standardu, ali jebat ga, koristi se) ne rade kako spada ili rade jako sporo.