View Single Post
Staro 12.03.2015., 14:32   #1869
e-one
Civic (ab)user
Moj komp

e-one's Avatar

Datum registracije: Jul 2006
Citiraj:
Autor sandokan111 Pregled postova
Osjetit cu se prozvan pa samim time i odgovorit. Drago bi mi bilo da me uputis o kojim to zakonima nemam pojma. I'm all ears.

Manje nego vise. Prilicno sam siguran da imam vise reklamacija odradjenih s trgovcima nego ti. Naravno, nisu u moje ime. Svoje iskustvo sam prenio prije. Kad se jasno da do znanja poznavanje zakona, stvari idu puno brze i korektnije nego na lijepe oci. Stara prica oko "ruka ruku mije" vrijedi samo za staru gardu, kao sto sam danas sreo u prsutoreznici. Ali to se odmah na covjeku po stavu vidi i ne vidja se na ljudima ispod 70g koji su zivjeli u socijalizmu. Kapitalizam je nesto drugo.

Vidim jos jedan od onih da ces sam sebi nasteti blabla.

Stvar je u tome da svakom, iole normalnom trgovcu, na kraju dana je samo vrijedna racunica. Rad s ljudima nije lagan i ima svakakvih. Onog trena kad on pocne kalkulirat jel mu se tko zamjerio, je tren kad on kao trgovac propada, jer njemu ni u jednom trenutku ne igra ulogu da on tog kupca GUBI. To bi valjda trebalo bit prvo i osnovno pravilo koje se ljude u trgovini treba naucit. Nakon toga da si imaju odvjetnika na placi. Ni jedno ni drugo vidim ne ide kod prirucnih trgovaca, zato i imaju ovaj mindset koji ti prodajes upravo, te iz istog razloga toliko ih i propada.
Usput, ovo sto si dalje naveo nije nikakav 50/50, vidim i ti prstis od znanja zakona.

On je takav radi place koju prima, ne radi ljudi na koje nailazi.
Care ja ne znam zašto si se ti našao prozvan, ali imam lagani feeling da ti se to često događa

Ja ne prodajem nikakav mindset, i ne mislim se s tobom pozivati na to koliko je tko hardvera u životu reklamirao, to mi je onak djetinjasto.
Svakom trgovcu bi trebao biti prioritet dobra i kvalitetna usluga i o tome nema smisla raspravljati.
Ništa se u procesu kupovine - reklamacije ne odvija po principu "na lijepe oči" i "ruka ruku mije". Odnos trgovac - kupac kao i obaveze i prava obje strane je vrlo jasan.
Ono što si ti propustio zaključiti iz mog prijašnjeg posta je da i kupac treba biti razuman i razmisliti prije nego se počne pozivati na zakon i biti neugodan da li je to u određenoj situaciji doista potrebno i da li je uopće u pravu.
Ja do sad nisam imao ni jedan problem sa servisom koji je ostao ne riješen u moju korist, a prčkam po hardveru još od 1997.g
U određenim situacijama se mora i "đonom" ići, ali to je zadnje riješenje i nakon toga ta ista trgovina/servis me više sigurno neće vidjeti.
Iz tog razloga danas većinom kupujem u svega 2-3 trgovine među kojima je i ADM i moram priznati da su mi kad god je bilo moguće izašli u susret.
S obzirom da prvi post nije imao veze s tobom ne kužim zašto stalno uspoređuješ/dovodiš u pitanje moje znanje prava potrošaća s tvojim?
Ona 3 primjera su dovoljna da ti svaki trgovac napravi muku oko ostvarivanja svog jamstva ili ti riješi bezbolno iste i tebi bi to prvom trebalo biti jasno s obzirom da sam navodiš da imaš poprilično iskustva u tom procesu.
e-one je offline   Reply With Quote