Citiraj:
Autor sandokan111
Osjetit cu se prozvan pa samim time i odgovorit. Drago bi mi bilo da me uputis o kojim to zakonima nemam pojma. I'm all ears.
Manje nego vise. Prilicno sam siguran da imam vise reklamacija odradjenih s trgovcima nego ti. Naravno, nisu u moje ime. Svoje iskustvo sam prenio prije. Kad se jasno da do znanja poznavanje zakona, stvari idu puno brze i korektnije nego na lijepe oci. Stara prica oko "ruka ruku mije" vrijedi samo za staru gardu, kao sto sam danas sreo u prsutoreznici. Ali to se odmah na covjeku po stavu vidi i ne vidja se na ljudima ispod 70g koji su zivjeli u socijalizmu. Kapitalizam je nesto drugo.
Vidim jos jedan od onih da ces sam sebi nasteti blabla.
Stvar je u tome da svakom, iole normalnom trgovcu, na kraju dana je samo vrijedna racunica. Rad s ljudima nije lagan i ima svakakvih. Onog trena kad on pocne kalkulirat jel mu se tko zamjerio, je tren kad on kao trgovac propada, jer njemu ni u jednom trenutku ne igra ulogu da on tog kupca GUBI. To bi valjda trebalo bit prvo i osnovno pravilo koje se ljude u trgovini treba naucit. Nakon toga da si imaju odvjetnika na placi. Ni jedno ni drugo vidim ne ide kod prirucnih trgovaca, zato i imaju ovaj mindset koji ti prodajes upravo, te iz istog razloga toliko ih i propada.
Usput, ovo sto si dalje naveo nije nikakav 50/50, vidim i ti prstis od znanja zakona.
On je takav radi place koju prima, ne radi ljudi na koje nailazi.
|
Care ja ne znam zašto si se ti našao prozvan, ali imam lagani feeling da ti se to često događa
Ja ne prodajem nikakav mindset, i ne mislim se s tobom pozivati na to koliko je tko hardvera u životu reklamirao, to mi je onak djetinjasto.
Svakom trgovcu bi trebao biti prioritet dobra i kvalitetna usluga i o tome nema smisla raspravljati.
Ništa se u procesu kupovine - reklamacije ne odvija po principu "na lijepe oči" i "ruka ruku mije". Odnos trgovac - kupac kao i obaveze i prava obje strane je vrlo jasan.
Ono što si ti propustio zaključiti iz mog prijašnjeg posta je da i kupac treba biti razuman i razmisliti prije nego se počne pozivati na zakon i biti neugodan da li je to u određenoj situaciji doista potrebno i da li je uopće u pravu.
Ja do sad nisam imao ni jedan problem sa servisom koji je ostao ne riješen u moju korist, a prčkam po hardveru još od 1997.g

U određenim situacijama se mora i "đonom" ići, ali to je zadnje riješenje i nakon toga ta ista trgovina/servis me više sigurno neće vidjeti.
Iz tog razloga danas većinom kupujem u svega 2-3 trgovine među kojima je i ADM i moram priznati da su mi kad god je bilo moguće izašli u susret.
S obzirom da prvi post nije imao veze s tobom ne kužim zašto stalno uspoređuješ/dovodiš u pitanje moje znanje prava potrošaća s tvojim?
Ona 3 primjera su dovoljna da ti svaki trgovac napravi muku oko ostvarivanja svog jamstva ili ti riješi bezbolno iste i tebi bi to prvom trebalo biti jasno s obzirom da sam navodiš da imaš poprilično iskustva u tom procesu.