a-ma koji ti ti imas izbor, tahlija ili golf 3. stvarno si nasao izbor, ja bi morao par noci prespavati da donesem odluku. i vjerovatno bi opet plakao kakav odlican izbor imam......
za akcenta nemas pretjerano pameti. vidis da li je lupan, vidis da li je farban / kitan, sredivan lim. uzmi u obzir da im zadnji rubnjaci jako cesto odlaze (kod mene slucaj), te donji dio vozacevih vrata. hoce pocet jest malo ulja, na 1000 km nekih 2-3 deci, mozda i manje zapravo. ali pojede, na ~13k km (sto ja tada negdje radim servis) ode recimo litra, mozda jos koji deci gore.
ali isto tako najbolje vidis po vlasniku. ako je prvi ili drugi i ako ga ima vise od godinu dana, vidjet ces da li serki ili je iskren. jer kazem ti, moj meni nije nista posebno jer doslovce - auto nije nista posebno, ali mi je zahvalan u PM i svako malo se sjetim da je zagazio u 12-u godinu zivota, ne stedim ga, ima original sve od podvozja, zapravo sve original osim lamele. pali, tankaj, servis svakih 10-15k km i trebao bi te durati barem par godina.
plus, ja ti imam recimo dvojicu majstora koji inace servisiraju mahom korejance, kod jednoga sam od prvog dana kako se hyundai servis zatvorio u SK. ima covjek sve sto treba, zna gdje i sta gledati, po meni najsigurnija kupovina je da ti netko pregleda auto od glave do pete i onda si miran.
jesam li rekao da nije jedna cigareta kod mene zapaljena u autu kako ga imam, 15/12/2003 ga izvezao iz salona?