Pazi, nitko ne negira da jedan Chelski ne moze do finala. Pa nisam rekao da je PL losa, vec samo i iskljucivo da nije najbolja. A imho, definitivno nije. Chelski moze do finala, ali realno, to bi bilo iznenadjenje pored Reala, Barce, Bayerna, itd.
Da bi barci dosao do krila, prvo im moras uzeti loptu. A onda ju malo i zadrzati. Pricas o tempu? Pa pogledaj tempo barce. Cim izgube loptu, ko male pcelice svi ko ludi trce da ju odmah osvoje nazad. Sto u velikoj vecini slucajeva i naprave.
Slican je i Bayern. Real nema taj stil, ali ako se protiv Reala otvoris nadrpao si. A za razliku od Chelskog, mogu odigrati i hebacki napadacki nogomet.
Inace, meni je ove godine najteze prognozirati tko ce igrati finale. Za real sam prosle godine tvrdio da bi napokon mogli uzeti decimu, iako ih ne mogu smisliti. Ove godine - tesko. Losije igraju, ali ne samo to, vec tu nema onog motiva kao prosle godine sto je mozda i kljucno. Pogledaj slucajeve Bayerna i Barce nakon sto su osvajali. Posebice Barce za koju si mogao staviti ruku u vatru da ih samo totalna nesreca moze zaustaviti da ne osvoje 2-3 godine za redom. A na kraju ?
Ove godine samo vjerujem da real nece. A moguce je i neko iznenadjenje. Sumnjam da ce cak i Barca. Imaju jednostavno losu obranu. Prelako na prekide dobivaju golove, a bolje ekipe ih mogu relativno lako i iskontrirati. Mascherano se zrtvuje na stoperu, Pique vec par godina nije ni sjena igraca koji je bio. Bokovi su odlicni naprijed, ali defanzivno bas i ne.
Jedino sto imaju fantasticnog Messia i opcenito ubojit napad gdje svatko moze iskociti u svakoj utakmici. Za Bayern ne mogu puno reci, igraju toplo-hladno. Ako dignu formu mogu uzeti kao i pretprosle godine. Chelski sa bunkerom i malo srece moze izbaciti gore navedene, ali prvo mora proci protiv (boljeg) PSG-a. Dok kod barce, reala i bayerna ocekujem da ce lako proci u 1/4 finale, Chelskia ceka jos puno vatre, jer PSG sa onakvim napadom sigurno nece statirati.
Ukratko, da moram staviti ruku u vatru, stvarno nemam pojma na koga bih stavio. Svake godine sam barem imao favorita (volio taj klub ili ne), kao i onog za koga navijam. Ove godine nemam favorita, a navijati uvijek mogu za nekoga. Ako ista, barem bi moglo biti zanimljivo.
Iako mi je nogomet sve dosadniji kao sport. Jednostavno uvijek jedno te isti klubovi, igraci, treneri... Iste face vec dosta godina. A konkurirati im ne mozes, osim ako ti rusi ili arapi ne upumpaju par stotina milijuna € u klub. Postaje nogomet kao i americki nogomet. Jos samo cekam 5min prekide radi reklama i onda mogu definitivno odustati od pracenja tog sporta