Citiraj:
Autor Vuco
10cm vode na cesti je poprilično vode. Na kratko ajde, ali veća udaljenost, a da je ta dubina, to je već sad pošteno puno vode. Mislim da Icy ima UG8 na autu.
No naravno da može biti razlike u akvaplaningu kod raznih guma. Mislim da je ADAC pokazao da su između najbolje i najgore gume razlike oko ~20kmh kada se javlja akvaplaning (maksimalna brzina pri kojoj se ono javlja).
|
Bile su Michelin Pilot Alpin... A sad dal su PA3 ili PA4 ne znam. Potrošene 2/3. 225/50/R17 ako se ne varam.
Nije bila lokvica vode nego lokvetina od 10-ak metara sa lijeve strane auta koja je u trenutku odlučivanja o preticanju izgledala kao cesta (ili sam više gledao dal netko dolazi sa druge strane) + rupe u asfaltu. Ubrzao sam sa 50-ak km/h i uletio u lokvu sa full gasom (ne znam koja je krajnja brzina, ali nije bila mala). Nimalo ugodno iskustvo. Imam osjećaj da su odlučile jednoznamenkaste brojke km/h, stvarno je bilo na rubu. Tim više kaj je sa desne strane još bio auto kojeg sam preticao pa je mjesto za manevar bilo malo.
Samo trenutak žurbe i može se desit sranje.