Citiraj:
Autor Drvoje
Jesi li ikad iskopa malo o ventovima po netu za tu svoju grafu - ja nažalost ne mogu nać ništa.
Zaqurac 5 pajpova (1x10mm, 2x8mm i 2x6mm), vapor komora, golemi heatsink, kad nakeljiš najjeftinije sleeve odrone od ventova - nek stavljaju kvalitetnije i dugotrajnije dual ball bearing "japance" (Nidec, Sanyo Denki, NMB-Panaflo, Sony..) - kad nije problem ovakve ventove stavit na stock CPU heatsinkove ne znam šta onda ova "GPU" stoka čeka?!
Kresne je za 1300kn i onda kmeči, a lipo mu je syss govorija o AMD-u/ATI-ju 
|
Ona ima (moš' mislit funkcije) inteligent fan control.
I.e., switch, koji ako ga uključiš - u idleu radi samo jedan fan i to onaj srednji dok je GPU ispod 50 *C kao da bude super-duper tiha.
Čim GPU pređe tih 50 *C pale se i ostala dva venta.
Ja nikad nisam imao uključeno to sranje, ali sve mi se čini da je na kartici riknuo sklop koji kontrolira te ventove, zato je odjednom radio samo onaj u sredini, ali ostala dva se nisu palila nikako, a osim toga, kada sam zabio uho na nju, primjetio sam i nekakav novi, čudan coil-whine, što može biti naznaka da je baš neki elektronički sklop odapeo.
Pa ne znam, izvrsna je bila grafa, fakat mi je žao. Realno, to je najjača R9 290, i zato sad ne znam što bi mi mogli ponuditi nazad barem na toj razini.