Citiraj:
Autor Bubba
Moze biti, ali je sigurno naknadno updateana, posto je D2 izasao sredinom 2000.
|
Ne bih se složio... Pogledaj sliku ispod, datoteka je modificirana 1.10.1999, znači da nakon toga nije bilo nikakvih upisa i modifikacija. Prije bih rekao da je tip znao da Diablo 2 bude izašao u bliskoj budućnosti (možda iz Hacker-a, BUG-a ili PC Play-a) pa ga je već unaprijed stavio na popis. Ili je eventualno već nekako imao pristup igrici, u što sumnjam.
Citiraj:
Autor nex
Uopce me ne podsjecaj na ta vremena.  Kad su CD przilice kostale po par tisuca kuna, a pirati naplacivali sprzene CD-e po par desetaka kuna. Danas za to dobijes nekoliko originalnih igara kad je rasprodaja na Steamu/GOG-u pa opet ljudi kukaju da su igre skupe.
Taj racun je star barem 20 godina.
|
Slažem se oko jednog - da su danas igrice na Steam-u jeftine i daleko jednostavnije za legalno nabaviti. Ali ja se itekako sjećam 1998, 1999. godine kad sam si JAKO želio Need For Speed 3 - Hot Pursuit. Ako se ne varam, išao sam u Algoritam (gdje su prodavali računalni software) pitati za NFS3, ali je cijena bila van zdravog razuma. Više od 500Kn, ako se dobro sjećam! Naravno da si tako nešto nisam mogao kupiti, pa sam stoga zamolio strica da mi ga nabavi "kad bude imao vremena", samo sam prešutio onaj dio o cijeni

Čovjek je imao novaca, i prilično sam siguran da mu to ne bi bio problem, ali mi se nije nikad javio sa odgovorom... Pitam se zašto
Citiraj:
Autor thunderbird
Da, istina, ali su tada igre bile bolje i zabavnije, nisu bil da si ih mogao proći u jedno popodne
|
Kako ja vidim današnje vrijeme... Kvaliteta grafike i "fizike" je otišla gore, ali je kvaliteta priče otišla dolje. Nekadašnje igre su imale upravo suprotno, grafika je bila očajna (za današnje pojmove), ali je priča uglavnom bila takva da si igru poželio igrati opet i opet! Jedan od primjera koji mi odmah padaju na pamet je Indiana Jones & The Fate of Atlantis. DOS igrica koja je izašla ranih 90-ih godina, sa DOS "grafikom" bez ikakve akceleracije, radila je i na mojoj 486, DX2 mašini. Za one koji se ne sjećaju, Fate of Atlantis je imala sustav koji se resetirao svaki put kad bi pokrenuli novu igru, tako da su određeni nazivi, lokacije i predmeti istraživanja svaki put bili drugačiji, nasumično određeni. Igra je i dan-danas cool, imam je na svom Android mobitelu (PC izdanje), koju igram kroz SCUMM-VM. Ista priča i sa gore navedenim NFS3 Hot Pursuit, po mojem osobnom mišljenju zadnji "pravi" Need For Speed prije nego što su uništili seriju lošom grafikom, ukidanjem nekih od mogućnosti, funkcija, kao i ostalim glupostima!