Radi se o brdu iznad Šibenika.
Po mom iskustvu, a i dosta prijatelja se slaže - vjerojatno najbolja lokacija za XC/AM/Enduro u županiji.
Odlično je što je blizu grada, znači pristupačan, nema pješaka/planinara, ne triba voziti auto ili dugo pedalati da se dođe, a i blizu je hitna
Nije velika visina (cca 250mnv), ali to nadoknađuje
zemljom 
koja je vrlo cijenjena u Dalmaciji.
Ima tri popularna uspona na brdo:
- smjer iz grada (Rokići) kod autopraonice
- put iz Dubrave koji prati cestu uz tunel Dumbočica
- put između Dubrave i Bikarca
Na samom Pisku smo napravili jednu kraću enduro/DH stazu (ovisno o brzini

), druga je u izradi, ali ima poprilično potencijala upravo zbog sjeverne zemljane strane koja se odlično da modelirati.
Zadnja 2 dana sam malo krčija po šumi u cilju da napravim jednu dobru, malo dužu stazu (drugi dio videa) koja bi se priključivala na ovu prvu (prvi dio videa).
Srećom, na Pisku već postoji jedan izvstan poduži singletrack koji završava sa odličnim spustom na Bikarac (kad se dođe do crkvice, ide se desno i prate suhozidi do rupe u suhozidu na kojoj se skreće lijevo i onda se prati singletrack cijelo vrime), s kojega puca lijep pogled na akvatorij.
Uglavnom, ima dosta potencijala i uskoro bi se mogla organizirati XC trka na toj lokaciji da se malo odmaknemo od uobičajenih XC (maraton) tipa utrke.
Evo jedan video šta sam snimija danas. Ova staza na drugom dijelu triba još posla jer nije lako sve sam napraviti, ali kad je uredim bit će vrh
Zbog copyright muzike ne radi na mobitelima...