Lijep pozdrav svima,
godinu i mjesec dana ima kako koristim iPhone 4S i ne mogu reći da sam pogriješio s odabirom mobitela jer zbilja nisam imao nikakvih problema u smislu zamrzavanja i drugih loših stvari koje znaju čupkat živce.
E sve je šljakalo super do pred nekih 20 dana! Naime, korisnik sam T-mobile mreže, točnije Prejake tarife u kojoj je interneta 1G i bla bla bla. Do sada nikad nisam ni došao blizu kraja mobilnog prometa, obično bih na kraju mjeseca vraćao/bacao po 200MB. Ono što koristim na mobitelu izvan radnog vremena a to je provjeravanje dva službena maila, od stvari za dopisivanje prakticiram WhatsApp, te par puta na dan uđem u Facebook aplikaciju čisto da vidim obavijesti i poruke. Dakle gigabajt na razini mjeseca mi je i previše bio. E sad, odjednom pred kraj prvog mjeseca aktiviram opciju i već za 5 dana mi stiže SMS da na računu imam manje od 10MB interneta!! Koji sad k... Ništa ajde, razmišljam ja pa zvao sam jednu osobu u Njemačku preko Vibera na nekih 20 minuta i jednu osobu u Srbiju na nekih 15 minuta, pa ja sam sebi kao podvalim razlog i pojedem ga. I opet kupim bon i kupim novu istu opciju i kao tjeraj dalje. Kad za 4 dana čisto da provjerim stanje, a ono nestalo 800 MB. Ništa ja lijepo nazovem službu za korisnike i pričaj u tri navrata po sat vremena i naravno ne dobijem nikakvu pomoć, dakle dobijem kao i većina odnosno svi istu informaciju a to je da smo mi ljudi mi korisnici zapravo don Quijote-i i da se u borbi da dobijemo informaciju u biti samo sudaramo sa zidom i vrtimo u krug. Zatim napišem dva prigovora i pošaljem, i dobijem kretenske odgovore samo da me skinu s one stvari. Onda odem u T-centar u Vukovarsku (Zagreb) i tamo me da ne kažem šta, jer oni ne znaju kako bi uopće ponudili meni bilo kakvo logično riješenje za moj slučaj. E sad moram ići u neku njihovu tehničku podršku u Henzelova-u ulicu, vjerovatno da i njima tamo da ne kažem šta i opet se vratit u stan i sjest i kontat kako sam samo jedna igračka u ovom velikom zemaljskom kazalištu...
E sad a meni vrag ne da mira, a i ne smatram se glupom osobom pa razmišljam i razmišljam, pa sam se sjetio da bi možda ključ dijela problema mogao biti u mom operativnom sustavu na iPhone-u!
Ovo prije sam vam ispričao eto što da se izjadam što da vam približim problem i razlog obraćanja.
Sad ono što želim vas pitati! Da li je moguće da mi od zadnjeg update-a iOS-a deseterostruko više jede interneta za iste radnje? Primjerice jedno otvaranje aplikacije za čitanje maila mi skine odmah 5MB, bez da otvaram mail ili da skidam Attach, jedan ulazak u Facebook aplikaciju mi odmah u startu skine cca 23MB i sad da ne nabrajam dalje. Dakle par puta odradim par radnji i nema 100MB! Mislim da nisam trebao sa 7-ice prelaziti na 8-icu ali kako sam dijete u duši nisam mogao odoliti. Išao sam i sam vraćati preko iTunes-a, ali Apple je to koliko sam saznao blokirao, tako da nisam uspio downgrade-ati iOS na verziju 7!
Iduće pitanje! Da li mi se može sustav vratiti na verziju iza u nekom ovlaštenom iPhone servisu, i da li će mi to naplatiti (mislim znam da hoće ali pitam)?
I zadnje pitanje da vas ne gnjavim je to da li mogu sam kući otključati svoj iPhone, naravno preko kompljutera uz određene software-e? Trenutno je zaključan na T-mobile mrežu! Dakle informatičko iskustvo nemam savršeno ali ajmo reći dobro plivam a i uporan sam, pa mi realno odgovorite na ovo zadnje pitanje bez da mi podilazite!
Hvala unaprijed na eventualnim odgovorima.