Citiraj:
Autor 1v@n
Jedno pitanje vezano uz uvoz i homologaciju auta koji dolazi iz Kanade.
Frend je gore već neko vrijeme i kaže da se boji da mu neće biti produžena radna viza pa će se morati vratiti.
Gore je kupio Nissan Altimu Coupe 3.5 V6 SE kojeg će se u tom slučaju, nažalost morati riješiti.
Pošto je vezan za taj auto, skužio sam iz priče da bi ga možda i prodao u Hrvatsku, samo da ga može vidjeti na cesti tu i tamo
Auto je stvarno u stanju...wow.
Kakva je situacija s homologacijom pošto taj auto nikad nije rađen za EU tržište? Znam otprije da su Nissani specifični za homologaciju, jer ih 90% ni nema na onoj HAK-ovoj listi.
|
Meni osobno ružan auto kao i 80% nissana zadnjih 15g
Rekao bih da se može uvesti, ali imaju fore o obaveznoj minimalnoj dužini posjedovanja auta, te određeni uvjeti koje auto mora ispuniti da bi se uvezao kao povratnički automobil, dakle može ga uvesti isključivo on sam i to kao povratnik u RH,te da je auto njegova osobna imovina bio tamo određeno vrijeme (ne znam točno koji je minimum, zaboravih).
Da je uzeo neki stariji i rijetki automobil, mogao bi ga uvesti na foru 'automobila od povijesne važnosti', kako su se uvozili skylineovi linksovi, nekoliko delti integralki, te zadnjih par godina iznimno popularni američki automobili iz manjih serija.
Najbolje mu je da kontaktira carinu u rijeci i provjeri uvjete. Auto će vjerojatno slati brodom u kontejneru jer je najjeftinije, a i koliko znam sa riječkom carinom je kudikamo lakše riješiti uvoz takvog auta nego u zg-u
Ima tome već 5-6 godina kad je frend od starog imao istu problematiku, otud i znam da se može - on je uvezao i svoj i ženin auto bez puno peripetija, samo uz malo podmazivanja.... A ženin auto je bio ono, nepoznanica za naš sustav - hyundai accent coupe automatik, sa motorom koji u europi uopće nikad nije bio u ponudi, ne sjećam se jel 1.6 16v ili 1.8 16v, al znam da je bio fest jači nego išta od accenta u eu.
Njegov auto je bio ne tako rijetka pojava, ali niti prečesta, jeep cherokee 2dr rwd. Oba je dofurao brodom s Floride u Rijeku i u roku 2tj su za oba bili svi papiri gotovi i oba regani na Hr table, doduše hyundai je bio regan kao 1.5 jer je takav bio najjači u našem sustavu, ali ono, regan je

Znači može se, samo pitanje je novaca i živaca.