Citiraj:
Autor Forace
Šta ti tracert vrati kad pingaš nešto što prolazi znači lan1-lan1, lan2-lan2 ?
|
Ono što sam napisao gore.
Citiraj:
Autor Forace
Pojasni malo ovo spajanje koliko sam do sad shvatio:
neki klijenti (u dva lan segmenta lan1 i lan2) -> famozni switch -> firewall -> router ?
|
Ovako je: klijenti (lan1, lan2) -> famozni SW -> glavni SW -> firewall SW -> firewalli (master i slave) -> ruter. Tako su spojeni svi switchevi, a ima ih hrpa i svi rade normalno. Glupi/pametni, svejedno, osim ovog.
Citiraj:
Autor Forace
Pod pretpostavkom da je switch spravan i prosljeđuje pakete onda je netko drugi u tom lancu odgovoran zašto nema paketa između lan1 i lan2.
Sad može biti router ili firewall - ovisi kako je spojeno.
|
Vjerojatno ima nešto što se, izgleda, mora podesiti na ovom switchu, iako isti model/serija sa više portova ne zahtijeva podešavanje.
Citiraj:
Autor Forace
Jedina stvar koja mi još pada napamet je routanje ili prije firewall podešen po MAC adresi switcha ... ali to ćeš morat provjerit na routeru ili firewallu ovisi koji je prije.
|
Teško da može biti podešen po mac adresi jer sam ga ja otpakirao i prvi testirao čim je stigao.

.
Jednostavno mi nije jasno kako i što zeza. Dodano desetak 48 portnih switcheva i samo jedan 24, jer stvarno nije bilo potrebe za više u određenom odjelu i sad on zeza.
Uređaji sa lan2 su uštekani u switch koji ne pravi probleme i problem je premošten, ali želio bih ga riješiti za ubuduće.