11.02.2015., 11:03
|
|
|
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
iphone po mogućnosti bez itunesa (ali ako se sve ostalo može bez JB, vjerojatno bi napravio kompromis
nisam baš zahtjevan
Poništava li nadogradnja JB (znam da je prije poništavala)? Ima li straha od virusa samim JB?
|
- dijeljenje fajlova i slika preko maila/chata je moguce i bez JB-a.
Citiraj:
Autor RaNz0
Upload na internet stranicu file s interne memorije, kao da uploadaš sliku na neki sharing servis (često na terenu moram mijenjati konfiguraciju DSL modema, to su konf. fileovi od par kB, ali se uploadaju u modem preko internet preglednika, pa koristim mob da za svaku sitnicu ne moram laptop paliti, dosta ubrzava posao...)
navedena funkcija mi je obavezna, za ostale bi mogao napraviti kompromis
|
Za navedenu funkciju jedino ne znam ni odgovoriti. Nikad mi to na mobu nije trebalo, tako da to nikad nisam ni koristio. Vrlo vjerojatno moguce uz neki JB tweak, ali ovako out of the box - na zalost ne
Citiraj:
za potpunu komociju mi treba:
- dijeljenje fileova/slika (s interne memorije) preko maila/chat aplikacija
- spremanje mail attachmenta na internu memoriju
- prebacivanje fileova računalo <--> iphone po mogućnosti bez itunesa (ali ako se sve ostalo može bez JB, vjerojatno bi napravio kompromis
nisam baš zahtjevan 
Poništava li nadogradnja JB (znam da je prije poništavala)? Ima li straha od virusa samim JB?
|
- dijeljenje fajlova i slika preko maila/chata je moguce i bez JB-a.
- moze se spremiti, ali ti onda treba file explorer da bi van tih aplikacija dolazio to tih fajlova. JB dakle moras u tom slucaju napraviti
- isto kao i gornja tocka. Moguce, ali uz JB
Nadogradnje ponistavaju JB. Mada 8.1.2 ne radi nikakvih problema, pa ne vidim ni potrebe za nadogradnjom. Jednog dana kad dodje iOS9 izbacit ce i novi JB. Mozda ga izbace i za 8.1.3, ali sumnjam. Eventualne rupe koje otkriju cuvat ce za iOS9 naravno.
JB nije nekakav problem. Perolaka kategorija za obavit, a ne mozes nista pokupim ako instaliras sa 'normalnih' repositorya. Dakle bez crackanih tweakova i sl. gluparija. Uz ta 2-3 tweaka koja tebi trebaju ne bi trebao imati nikakvih problema.
iPhone lako i prodas ako ti ne legne, jer potraznja za istim je uvijek puno bolja nego za bilo kojim drugim mobom.
No opet, moras pronaci iPhone sa 8.1.2 da bi ovo gore imao sve omoguceno. Sa 8.1.3 ne mozes JB napraviti. Osim ako ti Android nije poprilicno dopizdio, sve ovo gore navedeno je ipak osjetno lakse napraviti na Androidu. Nije nista kompliciranije na iOS-u, no uz uvjet da ga moras jailbreakati. Sad je na tebi da odlucis sta zelis