Tema: Automobili
View Single Post
Staro 11.02.2015., 09:20   #13733
Roberto
Premium
Moj komp

Roberto's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
Citiraj:
Autor Nybelung Pregled postova
Možete li predložiti neke alternative opjevanom Cliu?
Djevojka bi trebala uskoro kupovati automobil, ako potpiše ugovor na poslu idući mjesec. Ja sam joj predlagao Clia i 206-icu, ali njoj su ružni. Žene.

Pa barem se 206 smatrala stylish autom
Ali da 206 je meni očajan auto. jest da malo troši, ali ima užasan mjenjač, auto je nizak i podvozje mu dosta pati na lošim cestama. Nakon skupljene velike kilometraže podvozje i zadnji most je često u komi.

Citiraj:
Njoj se sviđaju Punto, Polo i Fabija, i ima 15-20k kuna na raspolaganju. Što da tražimo? Ne mora biti dizel ili benzin, neće se puno voziti. Glavna stavka nam je pouzdanost i što jeftinije održavanje.
Mada je Punto na glasu kao jeftin za održavanje, nije ni fabia puno skuplja.
E sad, koji motor ti treba, koja snaga? stariji 1.4 u polu i fabiji je znao imati problema s dihtungom glave,biti rastrošan, izuzev toga to je toči i vozi motor, plus što se zimi znaju čuti hidropodizači ventila dok ulje ne prođe tuda. na te stavri treba obratiti pažnju ako ćeš njih kupovat. šogorica vozi fabiju tri godine i zadovoljna je. punac ima takav 1.4 motor u feliciju ugrađen i motor je bez tih problema s glavom i malo troši jer je felicija lakša od pola i fabije. zimi 9l u gradu, ljeti 6-7l.

Ja bi iskreno gledao i prema japancima. toyota yaris recimo.

što se klime tiče, ja ju jedva koristim a vozim auto crn ko noć

ciejlu prošlu godinu klima mi je možda bila upaljena 3h ukupno, od toga sat i pol kad sam puncu vozio na more

dugo sam vozio auto bez klime, naviknuo se tako i nemam neke redovite potrebe palit klimu, tek tu i tamo.