Gle možemo iz početka: ali kako nikky kaže ima puno kvačica i teško je na daljinu. Ne daješ baš ni ti feadback: provjerio, provjerio - nisam još itd.
S druge strane jedino što ja nisam spominjao je STP i RSTP zato što mislim da on ne može utjecat na to što se tebi dešava, slobodno me se može ispravit.
Pročitaj manual - lijepo ti u njemu piše šta je šta, dovoljno je da ideš samo po uvodnim poglavljima.
Jedino što ti još nisam provjeravao (a možeš sam): logove promjena firmwarea - znači ovisno firmwareu piše ti u njemu šta je krpano što nije itd. Kažem možda tamo ima nešto ... ali ono to ti je longshoot.
Meni se recimo na cisco AP.u (bivšem netgearu) desilo da jedna funkcionalnost uopće nije postojala do jedne novije revizije firmwarea.
Što me dovodi do: obavezno pazi da li ti manual odgovara reviziji firmwarea na uređaju

.
Nevisno o kolegi Nikkyu:
Imaš par stvari, a većinu smo naveli:
VLAN problemi?
Security problemi (ovo sa DHCP.om i IGMP.om) - može switch odbacit paket.
Flow control ili storm control - uglavnom ako imaš loop može ti bit namješten da blokira port.
STP i RSTP što sumljam ... oni su obično podešeni po serijskom broju (barem na ciscovim uređajima) ali koliko sam shvatio to je više za kvalitetu samog protoka podataka ....
Nema beskonačno mnogo kvačica i opcija.