View Single Post
Staro 10.02.2015., 14:37   #14
D1viry
Premium
Moj komp

D1viry's Avatar

Datum registracije: May 2010
Citiraj:
Autor Forace Pregled postova
Kad si kod skrinshotova ajd stavi routing tablicu iz rutera ako IP adrese nisu tajna tj. ako su lokali u pitanju .
Ne morem .

Citiraj:
Jer ako se ne koriste VLAN.ovi onda netko mora routat promet između različitih subnetova, a to vjerojatno radi router. Sad je samo pitanje kako su route namještene i da li su vezane na portove koji idu prema switchevima?
Radi ruter. Nisu vezane za portove na switchevima.

Citiraj:
I malo mi je isto nejasna mrežna topologija: jel ti jedan switch iza sebe ima 2 subneta ili svaki switch iza sebe ima jedan subnet?
Svaki switch propušta oba range-a, osim tog jednog switcha.

Citiraj:
Ako sam dobro shvatio: imaš 2rangea iza svakog switcha? Stari switch routa dobro između rangeva, novi ne?
2 rangea, da. Oba switcha su novi.

Citiraj:
I šta je sa rečenicom: "svi ostali imaju pristup svima ostalima u mreži" !? Tko su svi ostali - range 3 ?
Kad su iza 24-portnog, uređaji sa prvog range-a iza sw imaju pristup samo uređajima sa prvog rangea ispred sw i obrnuto. Isto i za drugi range. Ne vide se međusobno. Kad je 48-portni u igri, sve je ok i svi imaju pristup i ostalim rangeovima. Ostali nisu bitni za tu zgradu pa ih nisam ni spominjao.
Svi switchevi u firmi su optikom spojeni u jedan glavni.

Citiraj:
I još jedno pitanje: šta je sa IP adresama iza tog problematičnog switcha? Statične ili su na DHCP.u? Pretpostavljam da su statične ....
Fiksna je adresa. Iste postavke na drugom switchu rade normalno. Naravno, nisu oba uključeni u isto vrijeme .

Oba su nova:
1) AT-GS950/24 ok
2) AT-GS950/48 nije ok