Bio sam u istoj poziciji prije nepunih godinu dana kao kolega adaskinjo - i uzeo Clio 2 1.2 16V 2003. za 2300€, solidnom opremom (BC, profilirani crveno sivi sicevi, manualna klima) i provjerenih 124tkm (taman je bio obavljen 2. "veliki" servis sa izmjenom zupčastog, pumpe i natezača). Nevjerojatno je koliko taj auto malo troši sa umjerenom nogom 4.5 - 5L po ljetu, 5.5 - 6L zima. (DA SYSS, DOBRO SI PROČITAL!

).
Umjerena gradska vožnja 30% (par semafora, visoki ležeći, rampa usred grada) i 70% otvorene.
Kako je već u 12. godini, gumeni dijelovi (manžete i seleni) su velikim dijelom spremni za promjenu, no nije ništa skupo koliko je zajebano za mijenjat - nije teško, ali zahtjeva vremena.
Bliži mi se interval zamjene ulja (Shell Helix Ultra 5W40), a uz njega ću mijenjati i diskove (Textar), pločice (Textar), sve filtere (ulje/zrak/kabina - Mahle/Purflux), svjećice (origigi Champion), kočionu tekućinu (TRW), kanalno remenje (Dayco ili Hutchinson) i klizač remena (Caffaro). Svjećice, kočiona tekućina, kanalno remenje (alternator i klima) i natezač mijenjam radi svojih mušica - čisto da znam kaj imam i kad je mijenjano. Ukupan trošak za navedene dijelove je ~ 1150 kuna, s tim da bih prošao kakvih 300-tinjak kuna jeftinije da uzimam najjeftinije dijelove (kineski ABE diskovi/pločice). Ruke mehaničara nisu uračunate u cijenu.
E sad, možda je subjektivno, ali s obzirom kaj sam sve nabrojil - cijena je čist prihvatljiva. Dijelovi za veliki servis: set zupčastog (SKF - vodena pumpa, zupčasti, natezač) - oko 450 kuna i recimo kuplung set (Valeo - korpa, potisni, lamela) isto nekih 500 kuna, naravno također bez ruku majstora.