Tema: Automobili
View Single Post
Staro 02.02.2015., 15:39   #13454
tech
Premium
Moj komp

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor jopis Pregled postova
Upravo zbog ovakvih biserluka kao tvoja zadnja rečenica sam linkao BAŠ uredno održavanog clia sa malo kilometara i to sa rkh, ne s jakuševca. Ne znam samo u što bi ulupao 5tkn dijelova u clio2 8v -.- Pa to jedino da ide ćorav kupit auto i kupi neku kramu sa 650.000km....
Da staviš 3 clia 1.2i 8v u jednu šasiju ne mogu trošit ko box motor Očito nisi probao to zlo....
.
Biserluk je mislit da su rabljeni auti održavani.
Di ćeš skucat tolko dijelova? Pa s 30% popusta u tokiću bi se nabralo toliko dijelova, dakle pričamo da dotjeraš auto u stanje da sutra odeš s njim na put od 1000km i vratiš se nazad bez da si okljevao.
Malo bek storya, kupovao sam auto skoro godinu dana, nagledao se svega i svačega skup s mehaničarom, i to upravo u gradskoj klasi. I svojevremeno sam provodio sate na tokić katalogu da sve bacim na papir kolko me kaj košta na kraju.

On taman kupuje ovu najkritičniju skupinu od 7 do 10 godina starosti di svaki auto ima interval za malo poveći servis.
Ono što prolazi pod normalno da treba mjenjat je obično razvod motora, set kvačila, kočnice komplet i svi filteri. Da komplet jer na 4 od 5 pogledanih vozila svakom maltene kotači iza blokiraju a diskovi ne vrijede ni da ih brazilcima daš u sekundarne sirovine. ( upravo na cliu vole zacvikat obloge iza)
Onda ovjes, amortizeri vrlo vjerojatno pri kraju, kugle, spone i seleni su se napatili na našim cestama. Valja dodat i nosače motora skup s tekućinama. Jasno ti je da je sve nabrojano potrošni materijal kojeg se nakupi i koji ima svoj rok trajanja, tu još može biti neočekivanih kvarova. Elementarno je da se uzimaju kvalitetni zamjenski dijelovi jerbo TQ i kineska smeća iz Intercarsa se masovno ugrađuju zbog 50-100-150kn manje cifre. A simpatična informacija da recimo remen voli "pobjeć" s tih shit remenica pa si onda zbog 100kn izgubio tisuće.
Vezano uz to, ljudi puše priče koje kakvih mehaničara. Lik od kojeg sam kupio auto je bio uvjeren da su mu na servisu promijenili cijeli razvod motora, jasno i to su fino naplatili. Naravno slučaj je bio taj da su promijenili klinasti (remen koji golim okom vidiš) a ispod silne plastike se krio 7 godina star ofucani zupčasti.)
Zamijenio je on qrac a ne remenje kad mu je za isto trebao alat proizvođača koji vrijedi 500 eura, klinasti je jedino što je mogao sam namontirat u svojoj šupi.

Dakle ostaviti 500 do 1000 eura sa strane za kupovinu rabljenog nije suluda ideja.
Mislim oke, kako ti kažeš može se auto poservisirat i za 2x manje, TQ diskovi koštaju 100kn komad. Što ljudi najčešće i rade kod nas, kad disk nakon 2k km izgleda ko velebit kolko je izrovan onda je krivo < unesi zemlju proizvodnje auta /> smeće. Blago se njemu onda s takovom kupovinom rabljenog auta.

Zadnje izmijenjeno od: tech. 02.02.2015. u 15:46.
tech je offline   Reply With Quote