Tema: Automobili
View Single Post
Staro 02.02.2015., 14:40   #13452
Vuco
Moderator
Moj komp

Vuco's Avatar

Datum registracije: Dec 2004
@ Adaksinjo
Moje mišljenje je da za te novce i godišta automobila koja se gledaju, tebi je cilj naći auto u dobrom stanju. Na proračunatu godišnju kilometražu dodaj još 20-30%.
Nećeš dobiti dizelskih 120KS i 250Nm momenta. Klima će ti vjerojatno ubit svaki auto u tom rangu, no što ne znači da se nećeš moći voziti i stići tamo gdje želiš.

Da se razumijemo, u istoj toj Fabiji što Roberto spominje, nas je bilo 5 u autu, sa 4 bicikla na krovu i jedan na kuki. Auto nije na autoputu radi otpora mogao ići preko 110kmh na nekim dionicama. Klima je više manje radila i mi smo stigli gdje smo trebali i vratili se nazad.

Dobra je stvar što ti nećeš voziti taj auto po gradu i stvarno će ti biti manja potrošnja, kao i razlika dizel-benzinac. Nek imaš 6-6,5L potrošnju na slabijem atmosfercu i možeš biti zadovoljan. Ja sam na Fabiji 1.2HTP po staroj cesti do mora imao 5,2L/100km (BC je pokazivao 4.9, ali ovo je sa točenjem nakon tih 720km otvorene ceste), a grad (van rush houra) je bilo max. 7,5L/100. Buraz ga više stišće i potrošnja mu je do 1L viša u istom autu.

Ja imam Renaulta kojeg sam kupio isto uz pomoć ovog foruma i koliko god sam ja super prošao sa tim autom - ne bih ga više kupio. Prije bih dao iste novce za gore Fabiju za koju općenito imam mišljenje da je klasa-dve pouzdaniji auto. No to je samo moje mišljenje.