Citiraj:
Autor Old Iggy
Pumpe su bile problematične najčešće do 2003., nakon toga nije bilo problema.
A stari 1.2 može potrošiti, nije baš štedljiv kao noviji motori.
|
Mislim da su još do 2005. ugrađivali te nesretne delfi pumpe. Ne znam točno godišta, ali da se naći na renault forumu, bila je to česta tema tamo
@jopis, hvala

Ja sam prilikom kupovine auta prije cca godinu dana razmatrao i Meganea, pa sam proučuvao cijelu priču i u startu eliminirao 1.5 dci.
A i inače u bližoj obitelji se uglavnom voze ''francuzi'' već 15 godina (tata, ujak, buraz, tri bratića

), tako da ih dobro znamo.
Opšćenito su renaultovi dizelaši dosta osjetljivi na kvalitetu goriva (barem ti stariji). Tata vozi 1.9d clia (znači bez turba), kupio ga novog 2000., i već nakon par mjeseci je velikih problema imao s dizel pumpom zbog lošeg goriva. Auto bi nenormaln otresao u leru i gušio se. Uglavnom su mu kvar riješili nakon par mjeseci natezanja i šetanja po servisima, a kako se i kvaliteta goriva i broj pumpi kod nas s vremenom malo popravio, nije više imao problema s tim.
Nakon toga u 14 godina mijenjao je akumulator, grijače, i to je bilo to, ostalo samo redoviti servis. Sad je na 170000km, nije još ni veliki servis radio.
Bratić vozi starijeg 1.2 clia, i nije se nešto žalio na potrošnju, a bome ni na kvarove. Redoviti servis, toči i vozi.
Makar, na kilometražu <10000 km godišnje, par deci sim tam neće napraviti veliku razliku, a i to većim dijelom ovisi o stilu i režimu vožnje. I ja bih možda bio skloniji u startu kupiti jači motor, pa makar povećao potrošnju.