Pozdrav svima.
Trebam stručnu pomoć vezanu za hlađenje u server sobi!
Znam, vrlo često postavljano pitanje - a neke odgovore sam I nasla - no sve je to na prestručnoj razini, tako da pola vaših riječi ne mogu ni razumijeti. Ovim putem molim da mi netko laički priskoči u pomoć

Naime. Radim u firmi koja ima sobu u kojoj se nalaze dva ormara sa serverima. Soba je veličine 10-ak m2 (možda i manje) i u njoj se osim ormara nalaze i neki papiri, uredski materijal, kablovi i jedna Toshiba klima. Točnije TOSHIBA RAV-SM562KRT-E. U tu sobu ulazi se radi uredskog materijala nekoliko puta dnevno (recimo 2 puta) i od recepcije je odvojena običnim kliznim vratima.
Samo da pojasnim da nemam apsolutno nikakve veze sa informatikom, obični sam asistent, ali volim informatiku i obavljam neke stvari po tom ormaru putem telefonskih uputa. (grozno right?) Također se želim potruditi da to bude bar donekle kako treba, kada već nemam dostupnu IT podršku.
Podešeno je tako da mi na sms javlja kada postane pretoplo u sobi, pa bih ja kao nimalo stručna osoba trebala doći u ured i upaliti klimu (ovo je samo za slučaj da nestane struje).
Naši IT-evci se nalaze u Beču jer nam je tamo sjedište i oni me posjete dva puta godišnje. Zadnji put su donjeli taj drugi ormar i od tada je nekako toplo u toj sobi, pa sam dobila nalog od nadređenih (nakon upozorenja) da provjerim što je s klimom i bla bla bla.
Pošto ne radim tako dugo u toj firmi išla sam tražiti podatke o klimi i neke informacije, ali na kraju krajeva ja nemam pojma (a ni nitko drugi) da li je ta klima uopće bila na servisu (ikada). (?!)
Tako da sam sada zvala servis...
Nadređenima govorim da je to lose što nemamo rezervne opcije ako ta klima krepa slučajno i što ćemo onda, pa mi je rečeno da pogledam ima li kakva mobilna klima koja se može kao rezerva koristiti.
Ja sad molim uvaženo mišljenje stručnjaka, jer moj IT mi ne može pomoći ni u odabiru klime ni u ičem sličnom.
Molim vas bez previse stručne terminologije.
Vrlo zahvalna.