View Single Post
Staro 27.01.2015., 07:10   #39035
Irvin
Registered User

Irvin's Avatar

Datum registracije: Dec 2008
Jučera (ponedeljak) smo Herci i ja primorani o'šli na bus u 13,50h...insajderska info da ima nosač i fijuuu. Na nosaču sva 3 mesta funkcionalna

...rendezvous na Mihaljevcu sa kezom od uva do uva...lagano kačimo gore i nategnemo onaj za zadnji, uglavimo i ljuljam ja kad ono drži se ali nekako labavo, mislim si ja da zna Švabo kaj to i kako mora biti, a bar sam ja naviko da se ljulja bajs sa nosaču...još ja jednom kod Blizneca razmaknem ljude sa zadnje klupe da kao proverim dali se drže, bajsi na mestu i pravac klupa i lovačke sa Hercijem...kad ONO...gore kad smo došli kod Snježne gledam ja u one slike dok sam skido bajse i vidim da od 3 koraka mi smo odradili 2, tj. više od 50% a preskočili smo onaj dio kad treba izvuć šipku i stisnut prednji točak
Znači, ako nekom bude trebalo ispečatirati sigurnosni certifikat za ove nosače da drže samo sa natezačem na zadnjoj gumi i da do 20 km udaljenosti pri brzini od avg. 40 km/h i sa usponima 6-10% mogu sigurno dovest bicikle, Herci i ja stojimo na raspolaganju.

Gore ima fino snega i išli smo 18-pilana. Prvi dio 18ice do brze singlice je baš igraonica na -4°c, meni se prsti ledili jer sam tek posle obuko zimske kad sam počeo ozebline dobivat...škola

1. otresanje: na 18ici u prelazu 1. potočića izbije mi prednji točak u levu stranu jer sam nesmotreno sa snega prešao u blato . Otresem se i gaaas dalje. Malko sam zalego u potočić

...od brze singlice nakon onog skokića prije njivice pravi gušt, blato i samo NN, i to sam sada išao sa HD i mogu reći da je to guma koja ima autopilot...ahahahhaa, sama proleće...

2. otresanje – Katarza - zaigram se ja pravo, na pilani se sada može proći i onaj 2. korjeniti drop koji je bio neprohodan prošlih sedmica zbog drva...Herci išel napred i napipava on do njega, snimi ga i obiđe nalevo i drekne: „može se“. Poverenje je tu, i samo frrrrr preko korenja i eto me dole, no brzine se nabere i pređem Hercija s leve, linija više nije bitna jer sam skonto kako dobro Hans grabi i sad vidim da mogu brže, više, jače...odvrnem malko gasa i hop-hop dolećem u ono prvo kamenje u levom zavoju di je najbolja leva linija i sada mene zbog brzine tamo bacilo nadesno no samo sam proš'o kako se guma lepi i dolazi sad ono zadnje kamenje prije mostića na samom kraju di je široka vododerina i puna lišća i ja malko više čupnem i sletim dole u lišće, a ono buraz u sekundi me izbije, pogodio sam neki kamen unutra, sfrče se volan a ja face plant u onu kosinu levo direkt sa čeleburom, baš kao što sam sredio onaj drop na 57.ici u mjesecu Augustu. Dentam leću na goGGlama po sredini jer sam pogodio ona 2 kamena kaj štrlje vanka, pukne komad vizira i iščupam crevo prednje kočnice

Doleće Herci i kako sam direkt puko u to, vičem: imal krvi, imal krvi ahahahahahahaa, a Herci bledo gleda i čudi se čovek...nigdje ništa...Bogu

Pacijenta direkt u Vivu i već sređeno, i još dodatno ušminkan tako da smo spremni tehnički, materijalno i duhovno za nove fOOre , fala Domzy. Nakon utezanja sam dobio cca 17%.

Zaključci:
- još jedanput se pokazao benefit goGGli u ovakvim situvacijama;
- kada se kače bajsi na bus treba izvući i onaj španer na prednji točak;
- čovek uči dok je živ, a lepo je kada je škola jeftina ili još bolje besplatna;
- inspekcijski je Domzy snimio da ovih meseci od blata i pranja nakon svake vožnje sajla tj. bužir (od menjača) na krajevima izhrđo i popucale žice pa je skratio i fiju dalje

Slikopis:
Ovako je izgledalo jutro, pa 'ko ima srca da odoli: https://carousel.dropbox.com/photos/cc/2PrTtDl9oBEZXUZ

pOOntijarka: https://carousel.dropbox.com/photos/cc/SVnBF66aLvLXsou

a ovo je čudo od gume, autopilot included, rekla bi raja eXtra: https://carousel.dropbox.com/photos/cc/U1IFdXspObv9Krq

Zadnje izmijenjeno od: Irvin. 27.01.2015. u 09:01.
Irvin je offline   Reply With Quote