(smijuljim se

)
sada ozbiljno. zove mene jedna starija gospoda koja misli da se kuzi nesto u kompove, svijet informatike i tako, jer je bila jedna od naprednijih i nije radila na ruskom kompu nego na WIN 95

.
nego, kupili ona i muz (zapravo ona, ona je sefica i uvijek zna sve) laptop da se moze preko skypa cuti sa kceri koja je negdje. i sada, ONA NE MOZE NACI SKYPE! uz skype, ne moze se spojit na internet, nema browsera, sve joj je cudno, nista nije kako treba i tako..... ajd ti Burko u svoj auto i do nje.
ajd.
dosao tamo, ona tu isprica da je kupila laptop. finu lijepu Toshibu, u KTC-u ga je uzela i to na gotovinu! cak 1999 kuna!!!
mislim si u sebi, glupaco. prvo sto si isla u KTC kupovat laptop. drugo sto se hvalis ko' da si iskesirala 40000 eura, trece sto mislis da to sto si dala 2000 kuna - ispada kao da si dala 2000 eura.
negoli, ne znam koji je tocno model. ali laptop UMIRE koliko je spor, za sve mu treba pun k vremena, ukljucujuci i najjednostavniji zadatak - ulazak u My Computer. google otvara 5 sekundi, domace portale (vecernji, jutarnji, 24sata) loada i dopusta skrol nakon minute i pol do dvije (i to jos nije sve ucitao), zivi shit na desetu.
sad ja gledam, tu nesto ocito ne valja. moram reci kako je lap dosao sa legalnim win 8.1, ali umire. desni klik, kad ono - 1GHz. jel single ili dual nisam gledao, ali 1GHz..... ma dzabe i dobra integrirka, dzabe i SSD kada je unutra zivo sranje. imam osjecaj da bi P3 radio zivlje uz 2GB rama (koliko je ovdje bilo u toshibi) i nekim HDD-om, SATA, danasnjim. ma da je i green......
ne znam sta je napravila. ja sam joj preporucio da ode ga vratit i doplati za drugi ili ako moze dobit pare, da uzme pare. i dzasto nije mene nije trazila, ovo je bio vrhunac:
MENI JE TRGOVAC BAS OVOGA PREPORUCIO, DA JE DOBAR, JA VJERUJEM TRGOVCIMA TAKVE ROBE.
gledam i tisina mi u glavi, vjerovatno njoj 24/7. rezime je - Boze sacuvaj kolika su sranja ti laptopi, jedan polovnjak sa nekim intelom (i to 775 era, znaci stari po 6-8 godina) dual core i sa dovoljno rama (3-4GB) vrti sedmicu ko' od sale, surfas po covjek, imas sve sto ti treba i platis koliko, 1000 kuna? cak i ispod, sve ovisi naravno koliko staro i sta je pod haubom.